Gemeente Schiedam


April 2009

Bijeenkomst alternatieve autobrandstoffen succesvol verlopen

29 april 2009

Gemeente Schiedam, Gemeente Vlaardingen, Stadsregio Rotterdam en de provincie Zuid-Holland hebben vorige week donderdag 23 april een informatiebijeenkomst voor ondernemers, over alternatieve brandstoffen en technieken voor voertuigen georganiseerd in het Stedelijk Museum. Circa vijvenzestig aanwezigen hebben de avond bijgewoond. De aanwezigen, afkomstig van bedrijven uit de regio, overheidsorganisaties en semi overheidsorganisaties, toonden veel interesse.

Tijdens de bijeenkomst is informatie gegeven over het rijden op aardgas/biogas, bio-ethanol, biodiesel en elektrisch rijden. Van de besproken alternatieven zijn de technische aspecten en de milieuvoordelen belicht. Tevens is de financiële kant van de alternatieven uiteengezet. Naast dit theoretische deel hebben de gemeente Capelle aan den IJssel, het Havenbedrijf Rotterdam en het Autobedrijf Pon vanuit hun ervaring met het eigen wagenpark over voornoemde technieken gesproken. Uit de reacties van de aanwezigen blijkt inderdaad dat bedrijven, overheden en instellingen steeds vaker zoeken en daadwerkelijk willen overstappen naar duurzame en maatschappelijk verantwoorde alternatieven voor hun wagenpark.

De wethouder van Vlaardingen, de heer Jan Robberegt, (links) en wethouder Yorick Haan van Schiedam. Foto: Leenderd van der Waal

Op het binnenplein voor het Stedelijk Museum in Schiedam stonden diverse voertuigen opgesteld die op alternatieve brandstoffen rijden, zodat de aanwezigen daadwerkelijk van dichtbij de autos konden aanschouwen. Uit de opgestelde voertuigen blijkt dat er inmiddels een ruime keuze is aan zowel (luxe) personenautos als bedrijfsautos.

Gratis wagenparkscan
Na afloop van de bijeenkomst konden bedrijven zich opgeven voor een gratis wagenparkscan. Deze scan belicht meerdere aspecten van de investering; zoals de hoeveelheid en het soort wagens, het brandstofverbruik, de operationele inzet van het wagenpark, de afschrijving en het tankgedrag. Wethouder Yorick Haan (Schiedam): Op basis van deze kosten- en batenanalyse kunnen ondernemers bepalen óf en onder welke voorwaarden alternatieve voertuigen voor hun onderneming of organisatie interessant kunnen zijn.

Meer informatie
Meer informatie over rijden op alternatieve brandstoffen en technieken is te vinden op:
www.zuid-holland.nl/aardgas of www.schonevoertuigenadviseur.nl

Klik hier voor meer informatie.