Gemeente Geertruidenberg


Werkzaamheden Stationsweg en Bergse brug goed op schema

Het werk aan de Stationsweg en de Bergse Brug ligt goed op schema. Afgelopen weekeinde werd met een kraan het middengedeelte van de rijbaan van de brug weggehaald om vernieuwd te worden.

Daarmee zijn fietsers verplicht om gebruik te maken van de nieuwe fietsstrook aan de zuidzijde van de brug. De werkzaamheden bij het Plantsoen en de Stationsweg vorderen ook goed. Het Plantsoen zal naar verwachting half juni weer opengaan. De eerste fase van de reconstructie van de Stationsweg en de brug zal voor de bouwvak afgerond zijn, waarmee Geertruidenberg weer vanuit Raamsdonksveer voor alle verkeer bereikbaar wordt.

Momenteel is de brug alleen te gebruiken door langzaam verkeer. De omleidingsroute voor autoverkeer is duidelijk aangegeven en voert via de Westtangent.

De langzaamverkeersstrook aan de zuidzijde van de brug is onlangs met een kraan in delen teruggeplaatst nadat de brugdelen op de werf van de aannemer waren aangepast aan de eisen van deze tijd. De strook is voorzien van een nieuwe slijtlaag. De fietsers- en wandelaarstrook aan de noordzijde is daarna weggehaald en wordt momenteel gerenoveerd.

Nu het middenstuk van de autorijbaan van de Bergse Brug ontbreekt, kunnen fietsers en wandelaars niet anders dan gebruikmaken van de strook aan de zuidzijde. Die is voorzien van een noodleuning die voorkomt dat fietsers en wandelaars in het gat tussen de twee `vaste' delen van de rijbaan valt. Het middenstuk van de brug wordt voor de bouwvak teruggeplaatst.

Aan het Plantsoen wordt deze dagen hard gewerkt aan de bestrating. Nu de kastanjebomen zijn verdwenen, biedt het plein ruim uitzicht op de kerk aan de Markt. Ook de waterput met de twee bijbehorende stenen kikkers op het plein waren tot voor kort achter het groen verscholen. De kikkers zullen binnenkort weer water gaan spuiten, zoals vanouds.

Het is de bedoeling dat aan en rondom het Plantsoen `gedoseerd' bomen aangeplant worden, zodat het zicht op de Wim Letschertbrug richting Raamsdonksveer behouden blijft. En komend vanaf de Wim Letschertbrug heeft de fietser of wandelaar dan een goed zicht op de historische kern van Geertruidenberg.

Op het Plantsoen wordt een ovalen verkeersdruppel aangelegd. Autoverkeer vanuit de kern van Geertruidenberg heeft in de nieuwe opzet vrij uitzicht naar alle kanten om veilig en gemakkelijk over te kunnen steken.

Na de zomervakantie wordt het overige gedeelte van de Stationsweg aangepakt in de volgende fase van de reconstructie.