Gemeente Oisterwijk

KVO-project

22-04-2009
Officiële start KVO-project

Het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) is binnen een jaar een feit voor bedrijventerrein De Sonman in de gemeente Oisterwijk. Woensdag 22 april om 10.30 uur ondertekenen de Vereniging van Eigenaren De Sonman te Moergestel, de gemeente Oisterwijk, politie, brandweer en MKB-Nederland een intentieverklaring in de burgerzaal van het raadhuis te Oisterwijk. Hiermee spreken zij de intentie uit om de criminaliteit en onveiligheid op het bedrijventerrein De Sonman te Oisterwijk gezamenlijk aan te pakken.

Ondertekenaars zijn de heer K van Balkom namens de Vereniging van Eigenaren De Sonman te Moergestel, waarnemend burgemeester de heer Hans Janssen van de gemeente Oisterwijk, de heer H. van der Sanden van de politie, de heer S. Korting, brandweercommandant van de brandweer en O. Keuker van MKB Nederland.

Criminaliteit en onveiligheid aanpakken

Met het KVO-project hopen gemeente en partners het ondernemersklimaat en de aantrekkelijkheid van de bedrijventerreinen te verbeteren. Criminaliteit en onveiligheid vormen een hardnekkig probleem voor de ondernemers, bezoekers en omwonenden. De ondernemers worden geconfronteerd met diefstal, inbraken en overlast. Het personeel voelt zich ook niet altijd veilig.

Samenwerking

Het Keurmerk Veilig Ondernemen biedt de mogelijkheid om gezamenlijk veiligheidsmaatregelen te treffen. Hierbij wordt gedacht aan het versnellen en vereenvoudigen van het doen van aangifte en het eventueel nemen van maatregelen om overlast te beperken. Bedrijven binnen de Vereniging van Eigenaren De Sonman werken op het gebied van beveiliging al enige tijd samen voor betere beveiliging. Met het KVO-traject wordt deze samenwerking echter verbreed en versterkt.

Achtergrond

In heel Nederland worden momenteel veel bedrijventerreinen veiliger gemaakt met behulp van de KVO-methode. De ervaringen die inmiddels zijn opgedaan in verschillende gebieden bewijzen het succes van de werkwijze. Schade vermindert aanzienlijk en het gevoel van veiligheid neemt in belangrijke mate toe. MKB-Nederland begeleidt dit soort bedrijventerreinen en biedt kosteloos hulp aan door de inzet van procesbegeleiders.

De Lind 44 | Postbus 10101 | 5060 GA OISTERWIJK Tel: 013 52 913 11 | Fax: 013 52 856 60 | Email: gemeente@oisterwijk.nl PrivacyProclaimer Colofon