Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Oosterhout, 30-04-2009

Arrestatie na mishandeling in Dongen

DONGEN: Een medewerker van een beveiligingsbedrijf heeft vannacht omstreeks 04.45 uur ingegrepen bij een vechtpartij op de Hoge Ham. De bewaker zag dat een naar later bleek 27-jarige man uit Dongen
mishandeld werd door twee mannen. Hij achtervolgde de daders en wist een hen te achterhalen.

Het slachtoffer vertelde dat hij aan het begin van het park Vredeoord plotseling werd aangevallen door twee mannen, hij kreeg van hen enkele klappen op het hoofd. Het slachtoffer had een opgezwollen rechteroog. De beveiligingsbeambte zag dit en stelde met zijn aangelijnde
diensthond een achtervolging in en wist één van de verdachten te achterhalen. Deze man, een 29 jarige Dongenaar, werd door de agenten aangehouden.

Tilburger betrapt op rijden onder invloed

OOSTERHOUT: Agenten hebben vannacht, de nacht van woensdag op
donderdag, omstreeks 03.50 uur op de Burgemeester Elkhuijzenlaan een automobilist betrapt op het rijden onder invloed. De bestuurder, een 26-jarige Tilburger, blies 610 ugl. Hij kreeg een rijverbod van acht uren en moest zijn rijbewijs inleveren. De verdachte verklaarde tijdens het voetballen kijken, twee flesjes bier te hebben gedronken.

18-jarige knul zonder rijbewijs gepakt voor rijden onder invloed

TERHEIJDEN: Een 18-jarige jongeman uit Terheijden is vannacht betrapt op het rijden onder invloed. Hij was op de Zeggelaan omstreeks 03.10 uur betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval. De knul, die geen rijbewijs heeft, blies 550 ugl. Zijn broer, die ook in de auto zat, liep een hoofdwond op. De bestuurder vertelde de agenten dat hij in mei op rij examen gaat. Hij was gisteravond uitgeweest in Breda en had daar circa 12 biertjes gedronken. Na thuis afgezet te zijn met de taxi, hadden ze de auto van pa meegenomen om een vriend op te zoeken. In een bocht van de Zeggelaan was hij de macht over het stuur kwijt geraak en betrokken geraakt bij een eenzijdig ongeval (toedracht staat verder niet beschreven).

Arrestatie na relationele twist

OOSTERHOUT: De politie heeft vannacht omstreeks 02.00 uur in de wijk Strijen een 46-jarige Oosterhouter aangehouden ter zake de verdenking van mishandeling en bedreiging.

De verdachte had ter plaatse ruzie met zijn vriendin. Er was nogal wat alcohol in het spel. De ruzie tussen beiden escaleerde waarna ook nog haar ex-man zich er mee bemoeide, die vond dat de verdachte, van de moeder van zijn zoon af moest blijven. Er ontstond een handgemeen tussen beide mannen. De politie kwam op het tumult af. Er wilde niemand aangifte doen. De agenten besloten toch de 46-jarige man te arresteren omdat hij diverse bedreigingen uitte in de richting van zijn vriendin en haar ex man. Hij is vandaag verhoord en is in de loop van de morgen weer in vrijheid gesteld.

Gilzenaar gewond bij eenzijdig verkeersongeval

OOSTERHOUT: Bij een eenzijdig verkeersongeval vannacht op de Vijf Eikenweg zijn de twee inzittenden gewond geraakt. De politie kreeg omstreeks 04.30 uur een melding van een eenzijdig verkeersongeval. Ter plaatse bleek dat er twee slachtoffers waren, een 24-jarige man uit Gilze en een 24-jarige vrouw uit Den Haag. Vermoedelijk is de
bestuurder tijdens het rijden in slaap gevallen waarna hij met de auto in de berm kwam. Daarna sloeg de auto over de kop en kwam tegen een boom tot stilstand. Brandweer en GGD kwamen ook ter plaatse. Beide slachtoffers werden uit voorzorg met een nekkraag overgebracht naar het ziekenhuis. De auto is totall loss. Het mannelijke slachtoffer heeft zijn linker kuitbeen gebroken, de vrouw heeft geen letsel. Er was zo bleek uit de blaastest, geen sprake van rijden onder invloed.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-04-2009 12:52 | © Regio Midden en West Brabant |