Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 30-04-2009

Aanhoudingen fietsendiefstal

ASSEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 19-jarige man uit Assen aangehouden in de Leliestraat. De man wordt ervan verdacht van het wegnemen van twee fietsen. De man werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2009009019)

EMMEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 28-jarige man uit Emmen aangehouden in de Hoofdstraat op het gebied van fietsdiefstal. De politie had een melding gekregen van de diefstal en ging ter plaatse. De man kon worden aangehouden en werd overgebracht naar het politiebureau en werd ingesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek. (2009008033)

Alcomobilisten aangehouden

SCHOONEBEEK De politie heeft woensdagavond een 34-jarige man uit Nieuw Amsterdam aangehouden op de Nieuw Amsterdamseweg. De man was ter hoogte van een rotonde achterop een personenauto gebotst. De man moest een blaastest ondergaan en werd op basis van de uitslag aangehouden. Op het politiebureau scoorde man middels een ademanalyse 775 ug/l. tegen de man werd proces-verbaal opgemaakt. (2009007988)

ASSEN De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 32-jarige man uit Assen op de Steendijk aangehouden. De man werd in zijn personenauto ter controle aan de kant gezet en hij moest een blaastest ondergaan. De man had gedronken en werd aangehouden. Op het bureau onderging de man een ademanalyse. De man kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd en er werd proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (2009008037)

MEPPEL De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag het rijbewijs van een 53-jarige automobiliste uit Meppel ingevorderd. De vrouw werd op de Stationsweg staande gehouden en moest een blaastest ondergaan. Op basis van de uitslag werd ze aangehouden. Op het bureau scoorde ze via de ademanalyse 835 ug/l. Proces-verbaal werd opgemaakt en de vrouw moest haar rijbewijs inleveren. (2009007997)

Politie treft hennepplantjes aan in woning

MEPPEL De politie heeft woensdagochtend in een woning aan de Hoofdstraat ruim 100 hennepplantjes aangetroffen en een hoeveelheid aan apparatuur die gebruikt kan worden om hennep te telen. De politie heeft alles in beslag genomen en laten vernietigen. De politie heeft nog niemand aangehouden en heeft de zaak in onderzoek. (2009007770)

Politie houdt dronken man aan

NORG De politie heeft woensdagmiddag een 39-jarige man uit Veenhuizen aangehouden op het Westeind. De man verkeerde onder invloed van alcohol en zorgde voor overlast. Toen agenten de man aanspraken, duwde de man een agent. De agent kwam ten val. De man werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor en met een aantal bonnen op zak mocht de man het bureau verlaten. (2009007933)

Personenauto brand uit

HOOGEVEEN Woensdagmiddag is een personenauto aan De Ploeger in brand gevlogen. De brandweer wist de brand snel te blussen. Kortsluiting is vermoedelijk de oorzaak. Niemand raakte gewond. De auto moest worden afgesleept. (2009007951)

Verkeersongeval met materiële schade

MEPPEL Woensdagavond is op de Europalaan een 30-jarige motorrijder uit Meppel onderuit gegaan. Door onbekende oorzaak raakte de man naast de weg en ging uiteindelijk onderuit. De motor raakte zwaar beschadigt en de man raakte niet gewond. De motor werd door de eigenaar zelf afgesleept. (2009007970)

Aantreffen softdrugs

HOOGEVEEN De politie kreeg woensdagavond een melding van overlast in het Steenbergerpark. Ter plaatse troffen agenten een klein vuurtje aan. Een groepje jongeren rende weg. Agenten troffen bij het vuurtje een aantal lege en volle zakjes met softdrugs aan. Even later melde een 23-jarige man zich bij de agenten. Hij verklaarde dat de drugs van hem was. De agenten namen de drugs in beslag. (2009007991)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.