Politie Groningen

Koninginnenacht rustig verlopen

Groningen, 30-04-2009 o De politie kijkt terug op een sfeervolle en rustige Koninginnenacht in de binnenstad van Groningen. Het feest verliep zonder grote incidenten. Tussen de 80.000 en 100.000 mensen kwamen naar de binnenstad van Groningen om feest te vieren. De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag relatief weinig hoeven op te treden.

Een 25-jarige man uit Siddeburen werd door de politie in de Oosterstraat aangehouden voor openlijke geweldpleging. De man gedroeg zich zonder aanleiding heel vervelend richting surveillerende agenten. Hij uitte provocerende taal richting de dienders. Toen de politie tegen de man optrad sloeg hij een van de agenten in het gezicht. Tijdens de moeizame aanhouding van de verdachte probeerde de 23-jarige broer van de man de aanhouding te voorkomen. Ook hij werd door de agenten aangehouden. De agent liep door de klap een gezwollen plek boven zijn oog op. De verdachten zitten vast. Het geweldsprotocol is daarbij van kracht. De officier van justitie zal in dit geval een zwaarder straf eisen.

Een 18-jarige man uit Groningen bedreigde en mishandelde een vrouwelijke portier bij een horecagelegenheid in de Poelestraat. De portier hield samen met een collega de man aan. Hij is overgedragen aan de politie en zit nog vast.

Een 21-jarige man uit Delfzijl is samen met een 18 en 16-jarige plaatsgenoot aangehouden in de Peperstraat. Agenten werden door twee mannen aangesproken. Zij vertelden dat ze zonder reden door het drietal waren mishandeld. De politie stelt een onderzoek in.

In totaal zijn er 15 verdachten aangehouden. De andere zaken betreffen kleinere incidenten waaronder openbare dronkenschap en baldadigheid.

Vandaag wordt in overleg met het Openbaar Ministerie besloten of de bovengenoemde incidenten voor snelrecht in aanmerking komen. In dat geval moeten de verdachten binnen 14 dagen voor de rechter verschijnen.