Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Breda, 30-04-2009

Rustige koninginnennacht in Breda

BREDA: de agenten belast met het horecatoezicht in het Bredase uitgaanscentrum hebben een rustige koninginnennacht beleefd. Er was sprake van een goede sfeer. De agenten hebben slechts twee
aanhoudingen verricht. Ook bij het Station CS waar de Spoorwegpolitie toezicht hield is de nachtdienst goed verlopen.

Een 25-jarige militair uit Rilland werd aangehouden omdat hij in een café op de Grote Markt omdat hij daar in een baldadige bui een rij bierglazen van de bar haf afgeveegd. Door het kapotte glas ontstond een gevaarlijke situatie.

Een 23-jarige man uit Goedereede werd aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering om te vertrekken. De dronken man viel de agenten voortdurend lastig, nadat hij uit een café was gezet omdat de portier hem verdacht van GHB gebruik.

Politie op zoek naar auto die doorrijdt na ernstig verkeersongeval

BAARLE-NASSAU: Een 61-jarige vrouw uit Baarle-Nassau is
woensdagmiddag gewond geraakt bij een verkeersongeval op de
Boschhoven. Het slachtoffer , liep aan de linkerzijde van de weg, richting Baarle Nassau en werd aangereden door een personenauto. De bestuurder daarvan is doorgereden. Het gaat vermoedelijk om een grijskleurige Renault met Nederlandse kentekenplaten. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval. Zij kunnen bellen met 0900-8844.

Het ongeval werd gezien door enkele kinderen. Zij vertelden dat de auto was weggereden in de richting van Baarle Nassau. Volgens hen ging het om een grijze auto met gele kentekenplaten. Er zat één persoon in de auto. Ter plaatse werd door een verkeersongevallenanalist een onderzoek ingesteld. Hij onderzocht onder meer een linkerbuitenspiegel die achtergebleven was. Dit blijkt van een Renault te zijn. De kinderen vertelden ook dat er nog een automobilist even gestopt was. De politie is dan ook op zoek naar deze bestuurder. Het slachtoffer is overgebracht naar het St Elisabeth Ziekenhuis in Tilburg. Ze heeft een hersenschudding, een scheur in haar oogkas en schedel en open wonden in haar gezicht.

11 Roemen aangehouden voor (poging) oplichting met nepgoud

BREDA: De politie van het district Breda heeft vanmorgen 11 personen van Roemeense afkomst aangehouden in verband met de verkoop van nepgoud aan reizigers op het Station CS. De politie legt hen (poging tot) oplichting ten laste. Agenten in burger zagen vanmorgen dat op het Station CS door verschillende personen onder andere vanuit auto's getracht werd nepgoud te verkopen aan passanten. De politie besloot de gehele groep die met vier auto's waren te onderscheppen en aan te houden. De auto's werden aan de kant gezet op de Academiesingel, Stationsplein, Tuinzigtlaan en Belcrumweg. In de auto's zaten 6 mannen en 5 vrouwen, Roemenen, in de leeftijd van 22 tot en met 35 jaar. Er werden grote hoeveelheden nepgouden sieraden zoals ringen en kettingen in de auto's aangetroffen. In overleg met de officier van justitie is besloten om proces-verbaal tegen de groep op te maken. Ook wordt hun verblijfsstatus bekeken.

Auto-inbreker aangehouden

BREDA: Een 41-jarige Bredanaar is woensdagavond op de Hazelaarstraat aangehouden nadat hij had ingebroken in een auto op de Middellaan. Hij had de gestolen Tom Tom nog in zijn handen. De arrestatie volgde na een melding van een alerte getuige die zicht had gehouden op de vluchtroute van de verdachte. De inbreker is in verzekering gesteld.

Bewakingsbeelden inbraak bij Bureau Brabant

BREDA: Komende maandag toont het opsporingsprogramma Bureau Brabant bewakingsbeelden van een inbraak in een filiaal van Albert Heijn.

Breda

Een filiaal van Albert Heijn (Moerwijk) in Breda is op 16 april 2009 bezocht door het inbrekersgilde. Die nacht rond 03.30 uur hebben inbrekers het rolluik van de winkel geforceerd. Zo konden zij in de zaak komen. Eenmaal binnen wordt een groot aantal rookwaren gestolen. De daders van deze inbraak staan op de bewakingsbeelden

Uitzending

De eerste uitzending van Bureau Brabant is op maandag 4 mei 2009 om 18.00 uur op Omroep Brabant. Daarna wordt het programma ieder uur herhaald en de laatste uitzending is op dinsdag 5 mei om 17.00 uur.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 30-04-2009 14:08 | © Regio Midden en West Brabant |