Ingezonden persbericht


CORRECTIE:

Beste redactie,

het rode kruis kan geen uitspraken doen over het aantal gewonden en dodelijke slachtoffers. Het aantal gewonden en dodelijke slachtoffers in onderstaand bericht is niet gebaseerd op eigen constatering maar op berichten uit de media. Gelieve deze informatie niet mee te nemen in de berichtgeving.

met vriendelijke groet en bij voorbaat dank,

Eva Smits

Persbericht

Apeldoorn, 30 april 2009

Rode Kruis verleent eerste hulp bij ongeluk koninginnedag Apeldoorn

Koninginnedag in Apeldoorn is donderdagochtend 30 april ruw verstoord door een personenauto die op de menigte inreed. Vrijwilligers van het Nederlandse Rode Kruis hebben direct eerste hulp verleend en ondersteuning geboden aan de ambulancediensten. Vooralsnog wordt gesproken van 2 doden en 12 gewonden.

In het Rode Kruis gebouw in Apeldoorn zijn twee gewonden opgevangen en wordt momenteel nazorg verleend aan de hulpverleners die ter plaatse waren. Ook wordt opvang en verzorging geboden in een schoolgebouw aan 35 gehandicapten van een plaatselijke drumband die getuige waren van het ongeluk.

Ondanks de afgelasting van de feestelijkheden naar aanleiding van het ongeluk, blijven de Eerste Hulp posten van de Rode Kruis vrijwilligers bemand om eventuele eerste hulp of assistentie te verlenen aan de tienduizenden bezoekers in Apeldoorn. Er zijn ruim 100 Rode Kruis vrijwilligers aanwezig om hulpverlening te kunnen bieden. Ook wordt momenteel geïnventariseerd of de Schouwburg kan worden ingericht als opvang en verzorgingscentrum voor omstanders van het ongeluk.

###

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht