Gemeente Amsterdam



Persbericht

Datum 30 april 2009

Kenmerk 080

Mededeling

Betreft: Koninginnedag in Amsterdam naar aanleiding van incident in Apeldoorn

Zoals bekend is heeft er rond de middag in Apeldoorn een ernstig incident plaatsgevonden. Dit incident werpt een schaduw op de dag. Als gevolg hiervan zijn in het land diverse officiële activiteiten afgelast. In Amsterdam vinden geen officiële activiteiten plaats, als dit wel zo zou zijn zouden deze zijn afgelast. De officiële activiteiten in de regiogemeenten zijn afgelast.

Burgemeester Cohen zal de feestelijkheden rondom Koninginnedag in Amsterdam niet meer bijwonen. Cohen: "voor mijn gevoel is de dag over". De gemeente Amsterdam heeft contact gehad met de organisator van het grote evenement op het Museumplein. Deze heeft laten weten dat uit piëteit en omdat artiesten om dezelfde reden hebben afgezegd, het programma wordt ingekort. De burgemeester begrijpt dit en hij kan zich voorstellen dat organisatoren van andere festiviteiten in de stad op vergelijkbare wijze reageren op het incident in Apeldoorn.

Deze maatregelen worden genomen namens de Regio Amsterdam-Amstelland.

Vandaag zijn er, vergelijkbaar met voorgaande jaren, ongeveer 600.000 bezoekers in Amsterdam. Deze bevinden zich voornamelijk in het Centrum.