Stroompanne bij Scarlet zet TV VLAANDEREN klanten in het duister

30/04/2009 16:35

TV VLAANDEREN

ZAVENTEM. - Een stroompanne bij Scarlet heeft woensdagavond een tijdlang meer dan 75.000 Vlaamse gezinnen zonder televisie gezet. Het gaat om alle klanten van TV VLAANDEREN. De reservegenerator van Scarlet die bij dergelijke pannes in werking moet treden liet het ook afweten.

TV VLAANDEREN biedt digitale televisie via satelliet aan en stuurt het signaal van de Vlaamse zenders door via het netwerk van het Nederlandse telecombedrijf KPN. Zij maken op hun beurt gebruik van het netwerk van Scarlet. Door de stroompanne was het niet mogelijk om het signaal van de verschillende zenders op te stralen naar de satelliet. Onmiddellijk na de onderbreking werd de klantendienst van TV VLAANDEREN overstelpt met oproepen van ongeruste klanten.

Het is de tweede keer op een week tijd dat een onderbreking bij Scarlet de klanten van TV VLAANDEREN zonder televisie zet. Algemeen directeur van TV VLAANDEREN, Kurt Pauwels, is niet te spreken over de onderbreking en zegt dat de schade niet te overzien is. "Onze klanten hebben meer dan twee uur zonder beeld gezeten en dat op het drukste moment van de avond", zegt Pauwels. "Scarlet is een dochteronderneming van Belgacom en je zou toch denken dat dergelijk bedrijf leert uit hun fouten. Er kan overal wat verkeerd lopen, maar twee keer op een week is onaanvaardbaar. Wij gaan het niet nalaten onze relatie met de bedrijven in kwestie te herzien."

TV VLAANDEREN heeft haar klanten persoonlijk via e-mail op de hoogte gebracht en heeft een bericht op de website geplaatst om zich te verontschuldigen voor het ongemak.

Over TV VLAANDEREN

TV VLAANDEREN is een jong digitaal tv-platform dat zich exclusief richt op de Vlaamse televisiekijker. TV VLAANDEREN verzorgt een interessant digitaal aanbod met Vlaamse, Nederlandstalige, Internationale en Special Interest kanalen (incl. gratis optie erotiek).

TV VLAANDEREN is via een eenvoudige satellietset gemakkelijk en overal te ontvangen. De uitzendingen vinden plaats via ASTRA, Europa's grootste aanbieder van satelliettelevisie.

Contact:

Dhr. Maurits Stolte

Telefoon: 02/712 71 23

Email: maurits.stolte@tv-vlaanderen.be

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel