Ingezonden persbericht


Meer dan 8.000 bezoekers eerste KiX vrijmarkt

Den Haag, 30 april 2009 ­ Vandaag organiseerde het Prinses Beatrix Fonds de eerste KiX vrijmarkt op het Malieveld in Den Haag. Dit evenement heeft meer dan 8.000 mensen getrokken. De KiX vrijmarkt is mede mogelijk gemaakt door de gemeente Den Haag, Nickelodeon en pretpark Drievliet.

Kinderen waren al vroeg ter plaatse om hun speelgoed uit te stallen. Er werd onderhandeld, muziek gespeeld en deelgenomen aan de andere activiteiten. Ook genoten kinderen van optredens van onder meer EliZe, Lisa, Amy & Shelley en Yes-R. Door deel te nemen aan de vrijmarkt, kunnen kinderen iets doen voor spierzieke leeftijdsgenootjes.

Marianne Verhoeven, directeur van het Prinses Beatrix Fonds: "De KiX vrijmarkt is een groot succes dat we volgend jaar zeker willen herhalen!" De KiX vrijmarkt is de eerste activiteit van 'KiX', het kidslabel van het Prinses Beatrix Fonds. Doel is kinderen bewustmaken van het feit dat in Nederland 200.000 mensen, waaronder veel kinderen, een spierziekte hebben. "Dankzij dit fantastische evenement kennen steeds meer mensen het Prinses Beatrix Fonds en zet het aan ons te steunen in de strijd tegen spierziekten," aldus Verhoeven.

Einde bericht

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht