Gemeente Dongen Koninginnedag 2009

Publicatiedatum: 30-4-2009

Het avondprogramma van Koninginnedag 2009 in de gemeente Dongen gaat NIET door. Dat is na goed overleg op basis van een gezamenlijk standpunt besloten door burgemeester Simone Dirven van Aalst en voorzitter Sjors Jochems van het Oranje Comité Dongen.

De vlag op het gemeentehuis van Dongen is conform de landelijke oproep half stok gehesen. Aanleiding is de tragische gebeurtenis vandaag 30 april 2009 in Apeldoorn waar de viering van Koninginnedag op dramatische wijze is geëindigd.

Toelichting
,,Het is ongepast om het avondprogramma met festiviteiten op te starten. Zowel in Dongen, s Gravenmoer als Klein-Dongen-Vaart eindigt Koninginnedag 2009 voortijdig om heel trieste reden, aldus burgemeester Simone Dirven van Aalst.
,,Hoe jammer het ook is voor de vele vrijwilligers die alles hebben voorbereid, er is maar één beslissing mogelijk, aldus voorzitter Sjors Jochems van het Oranje Comité Dongen.

Respect
De burgemeester en de voorzitter van het Oranje Comité Dongen hebben de vrijwilligers en de bezoekers van het Oranje Park Festival op locatie ingelicht. Daarbij is benadrukt dat de maatregel is genomen uit respect voor de overledenen en de slachtoffers van de schokkende gebeurtenis in Apeldoorn.