Ministerie van Defensie

Defensiemedewerker zwaargewond in Apeldoorn

30 april 2009, 18.22 uur

Een 55-jarige burgermedewerker van de Koninklijke Marechaussee is vanmorgen tijdens de officiële Koninginnedagviering in Apeldoorn zwaargewond geraakt. Hij werd geschept door een zwarte auto die met hoge snelheid inreed op het publiek dat zich had verzameld om het bezoek van de koninklijke familie te bekijken.

De burgermedewerker is overgebracht naar een ziekenhuis in Zwolle. De commandant van de Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal Dick van Putten, heeft hem daar inmiddels bezocht. Bij het incident in Apeldoorn zijn vier doden gevallen. Daarnaast raakten vijf mensen zwaargewond en vielen er acht lichtgewonden.

Enkele tientallen leden van de Koninklijke Marechaussee waren in Apeldoorn in verband met reeds geplande steun aan de Politie Noord-Oost Gelderland. Op dit moment is een deel van deze marechaussees nog betrokken bij de afhandeling van de gebeurtenis.

De bewindslieden van Defensie reageren met afschuw op het gebeuren. Hun gedachten zijn bij de gewonden en hun familieleden, in het bijzonder bij de zwaargewonde burgermedewerker van de marechaussee. Daarnaast betonen zij hun medeleven aan de nabestaanden van de vier dodelijke slachtoffers.