Barco


Barco stelt Urbain Vandeurzen aan als bestuurder

Kortrijk, België, 30 april 2009 - Op de jaarlijkse Algemene Vergadering van Barco op 30 april 2009 werd dr. ir. Urbain Vandeurzen aangesteld als onafhankelijk bestuurder. De Algemene Vergadering stelde ook dhr. Jan P. Oosterveld en mvr. Christina von Wackerbarth aan als onafhankelijke bestuurders.

Dhr. Jan P. Oosterveld en Mvr. Christina von Wackerbarth herbenoemd

De jaarlijkse Algemene Vergadering besliste om dhr. Jan P. Oosterveld en Mvr. Christina von Wackerbarth opnieuw aan te stellen, nadat hun mandaat als onafhankelijke bestuurders afliep op 30 april 2009. Dhr. Oosterveld werd herbenoemd voor een periode van twee (2) jaar, terwijl mrv. von Wackerbarth herbenoemd werd voor een periode van drie (3) jaar. Hun mandaten zullen respectievelijk aflopen op de sluiting van de Algemene Vergaderingen van 2011 en 2012.

Benoeming dr. Urbain Vandeurzen

De jaarlijkse Algemene Vergadering benoemde dr. ir. Urbain Vandeurzen tot onafhankelijk bestuurder voor een termijn van twee (2) jaar vanaf de sluiting van de Algemene Vergadering van 2009 tot de sluiting van de Algemene Vergadering van 2011.

Urbain Vandeurzen is voorzitter en managing director van LMS International nv. Onder zijn leiding groeide LMS tot een bedrijf met 900 werknemers en 30 kantoren over de hele wereld. LMS evolueerde over een periode van 25 jaar van een nichebedrijf tot wereldleider in simulatie- en testsoftware en consultancydiensten voor de mechanische industrie.

Over Barco
Barco, een internationaal bedrijf, ontwerpt en ontwikkelt visualisatieproducten voor verscheidene professionele markten. Barco heeft eigen vestigingen voor Sales & Marketing, Customer Support, R&D en Manufacturing in Europa, Noord-Amerika en Asia Pacific. Barco (NYSE Euronext Brussel: BAR) is in meer dan 90 landen actief met ongeveer 3500 werknemers wereldwijd. In 2008 realiseerde Barco een omzet van 725 miljoen euro.
© Copyright 2009 by Barco - Mag enkel door de professionele pers worden gereproduceerd.

For more information, please contact

JP Tanghe
Vice President Barco
President Corporate Communication & Investor Relations Barco nv

Phone:+32 56 26 23 22
Fax:+32 56 26 22 62
jp.tanghe@barco.com