Politie Gelderland-Zuid

Voor 860 euro aan boetes

Snelheidsovertreding én beleding

Nijmegen, 30-04-2009 o Een rit door Nijmegen kwam een 47-jarige bestuurder uit Essen (D) woensdagmiddag erg duur te staan. Veels te hard rijdend over de Graafseweg viel hij een politieman in burger op. Die hield de bestuurder nauwlettend in het oog en probeerde hem, zich kenbaar makend als agent, tot stoppen te manen vanwege zijn verkeersonveilige gedrag.

De politieman constateerde, rijdend richting centrum, dat de snelheid opliep tot ver boven de 100 km per uur. Toen de bestuurder vaart minderde liet hij langszij zijn politielegitimatiebewijs zien en dirigeerde hem naar de vluchtstrook. Hieraan gaf de 47-jarige in eerste instantie geen gevolg waarop de agent zijn auto schuin voor hem plaatste en de ander wel moest stoppen. Direct uitte de man diverse beledigingen en tijdens het bekeuringsgesprek ging hij er prompt vandoor.

De politieman waarschuwde daarop de meldkamer en surveillanceeenheden werden aangestuurd om de verdachte aan te houden. Dit lukte op de Nieuwe Dukenburgseweg. In overleg met de officier van justitie werd besloten tot een schikkingsvoorstel: 360 euro boete voor de snelheidsovertreding en 500 euro wegens belediging van een politieambtenaar in functie. Na verhoor en na contante betaling kon de verdachte huiswaarts.
(08)

Laatst gewijzigd 30-04-2009 19:36 | © Regio Gelderland-Zuid |