Gemeente Assen


Dodenherdenking in Assen op 4 mei

Assen, 28 april 2009

Tijdens de Nationale Dodenherdenking op maandag 4 mei staan veel mensen stil bij de oorlogsslachtoffers uit de Tweede Wereldoorlog. Door stil te staan bij toen herinneren we elkaar eraan dat leven in vrijheid helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Niet destijds in ons land en in veel landen nog steeds niet.

Stille Tocht
Op maandag 4 mei lopen we met elkaar de traditionele Stille Tocht. Om 19.45 uur vertrekt de tocht vanaf de Hoofdlaan ter hoogte van openluchttheater Tivoli. De tocht eindigt bij het monument Lindebuurt op het terrein van sportcomplex DeSmelt.

De klokken luiden van 19.45 uur tot 30 seconden voor 20.00 uur. Dan is het twee minuten stil. Vanaf 18.00 uur tot zonsondergang mogen de vlaggen halfstok worden gehangen.

Herdenkingsdienst en concert
Om 18.30 uur, voor de Stille Tocht, is er in de rooms-katholieke kerk aan de Dr. Nassaulaan een herdenkingsdienst. Het thema is: 'handen die gebonden zijn'!

Voorganger is Petra de Kruijf, geestelijk verzorger van het W.Z.A. Na deze herdenkingsdienst kunt u zich aansluiten bij de Stille Tocht. De dienst is een initiatief van de Asser Werkgemeenschap van Kerken.