Gemeente Haaksbergen


Nationale Herdenking op 4 mei
28-04-2009 Nationale Herdenking op 4 mei
Op maandag 4 mei vindt de jaarlijkse Nationale Herdenking plaats. Daaraan wordt ook in Haaksbergen aandacht geschonken. Het plaatselijk 4 mei-comité heeft het programma hiervoor in grote lijnen rond. Burgemeester Loohuis roept de inwoners van onze gemeente op om zoveel mogelijk met de stille tocht en de herdenking mee te doen. Dit jaar staat het thema `'Vrijheid en identiteit" centraal.

De herdenking start om 19.00 uur met een bijeenkomst in de Hervormde Kerk aan de Jhr. Van Heijdenstraat. Het koor Sanibona verleent hieraan onder meer zijn medewerking. Vanaf 19.35 uur is er een stille tocht. Die begint bij de uitgang van de kerk. Op de Markt is er een officiële kranslegging. Tijdens de stille tocht brengt het seniorenorkest koralen ten gehore.

Na het spelen van `The Last Post' worden om precies 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen. Daarna wordt het Wilhelmus gespeeld en vervolgens houdt burgemeester Karel Loohuis een herdenkingstoespraak. Tenslotte krijgen alle aanwezigen de gelegenheid om bloemen te leggen bij het monument. Het 4 mei-comité doet een beroep op de deelnemers aan de Stille Tocht om tijdens de krans- en bloemlegging het maken van foto's zoveel mogelijk te beperken.

Inwoners die namens een organisatie of namens henzelf bloemen willen leggen na de stille tocht, kunnen dit vooraf melden bij Angélique Dokter van het bestuurssecretariaat. Bij de uitvoering van het programma van de plaatselijke herdenking wordt hiermee dan rekening gehouden. Angélique Dokter is bereikbaar via telefoonnummer (053) 573 45 67. Mailen kan ook: a.dokter@haaksbergen.nl.