Gemeente Uithoorn

Het comité 4 mei herdenking gemeente Uithoorn roept op tot bijwonen plaatselijke herdenking

28 april 2009
Op 4 mei wordt in onze gemeente ieder jaar een eigen herdenking georganiseerd. De plaatselijke samenleving laat zo zien dat herdenken, ook met dorpsgenoten, belangrijk is.

De groep mensen die de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt wordt steeds kleiner. Maar de actualiteit van dit herdenken wordt steeds belangrijker.

Herdenken doe je dan ook met jong en oud samen.

Tijdens de herdenking wordt in een tekst van Gerard Durlacher de herinnering aan de gruwelijkheden van 40-45 verwoord. Maar ook jongeren leveren hun bijdrage. Kinderen van basisschool De Tweemaster hebben op hun manier het thema van 4 mei ingevuld.

Na de Tweede Wereldoorlog klonk, "dat nooit weer". Samen moeten we de hoop hierop vasthouden. Het comité 4 meiherdenking gemeente Uithoorn roept daarom ook dit jaar weer jong en ouder op om aanwezig te zijn.

De herdenking begint met een stille tocht waarvoor om 19.30 uur wordt verzameld in het Oranjepark. Trommelaars van KNA gaan de tocht voor met omfloerste trom. De tocht gaat via de Dorpstraat en Wilhelminakade naar het Stilte Monument tegen over de Thamerkerk. Daar aangekomen worden 2 minuten stilte in acht genomen en het Wilhelmus gezongen.

In een kort programma legt burgemeester Groen namens de gemeente Uithoorn een krans. Ook anderen krijgen de gelegenheid om bloemen te leggen. De uitgesproken teksten worden afgewisseld met muziek door musici van KNA. Ook de Admiralengroep assisteert. De bijeenkomst is ongeveer om 20.20 uur afgelopen.

^