Gemeente Laren


Dodenherdenking 4 mei 2009

Op maandagavond 4 mei a.s. vindt wederom op de Brink in Laren de traditionele herdenking plaats van alle slachtoffers van oorlogsgeweld.

De herdenking wordt voorafgegaan door een stille tocht vanaf het oorlogsmunument aan de Drift. Om 19.00 uur wordt aldaar verzameld, waarna de stoet van aldaar verzamelde aanwezigen zich, voorafgegaan door stille trom, naar het oorlogsmonument op de Brink zal begeven.

Op de Brink zal de burgemeester, de heer drs. E.J. Roest, een korte toespraak houden, gevolgd door het luiden van de klokken van de Basiliek Sint Jan en het blazen de Last Post. Na de twee minuten stilte vanaf 20.00 uur worden kransen en bloemen gelegd bij het monument. De plechtigheid wordt afgesloten met een declamatie.

Programma:

* 19.00 u : Overdenking / start stille tocht op de Drift Route: Drift, Bij den Toren, Naarderstraat, Brink
* 19.45 u : Overdenking / toespraak door burgemeester drs. E.J. Roest

* 19.55 u : luiden kerkklokken Basiliek Sint Jan
* 19.58 u : "Last Post" , ten gehore gebracht door de heer N. Schimmel

* 20.00 u : twee minuten stilte

* 20.02 u : de aanwezigen zingen het "Wilhelmus" onder begeleiding van de Harmonie Sint Jan Aansluitend kranslegging, het leggen van bloemen door kinderen van de Larense basisscholen en (na aankondiging) door andere aanwezigen.

* 20.15 u : Declamatie

* 20.20 u : Einde bijeenkomst

Het gemeentebestuur nodigt u van harte uit om deel te nemen aan de stille tocht en de herdenkingsplechtigheid op de Brink.