Politie Groningen

Maandag 4 mei 2009

Provincie Groningen, 04-05-2009

Groningen: Stadjer aangehouden na mishandeling buurman

De politie heeft zondagavond op de Esdoornlaan een 44-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij zijn 39-jarige buurman heeft mishandeld. Het slachtoffer had zijn buurman aangesproken, omdat deze in een kelderbox aan het blowen was. Hij ergerde zich aan de stank. Volgens de 39-jarige kreeg hij pardoes enkele klappen in het gezicht. Hierop ontstond een worsteling tussen beide mannen. Een andere buurman kwam tussen beiden. De verdachte werd vlak na het incident aangehouden en ingesloten in het cellencomplex in Groningen. Hij zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident.

Appingedam: politie houdt man aan op gestolen fiets

Een 29-jarige man uit Delfzijl is zondagnacht door de politie aangehouden op de Solwerderstraat in Appingedam. De man werd op zijn fiets gecontroleerd. De agenten stelden vast dat de fiets als gestolen te boek stond. De verdachte werd voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. De politie verdenkt de Delfzijlster van heling. De fiets gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Scheemda: jongens aangehouden voor vernieling bij school

Een 16-jarige jongen uit Westerlee is zondagavond samen met een 15-jarige plaatsgenoot door de politie aangehouden voor vernieling. Een getuige zag dat de jongens op het dak van een school aan de 2e Garstelaan in Westerlee een ventilatiepijp vernielden. De vandalen schopten tegen de pijp aan. Toegesnelde agenten konden de jongens inrekenen. Zij bekenden de vernieling te hebben gepleegd. De politie maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten.

Borgercompagnie: motorrijder gewond na val

Een 36-jarige motorrijder uit Roden is zondagmiddag op de Borgercompagnieweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De Drent bevond zich in een groepje motorrijders en de man moest plotseling remmen voor een voorganger. De 36-jarige botste desondanks tegen de voor hem rijdende motor en hij ging vervolgens onderuit. De Rodenaar botste vervolgens tegen een verkeerspaal. Hij werd met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De andere motorrijder met passagier bleven ondanks de valpartij ongedeerd. De politie heeft een rapportage van het ongeval gemaakt. Beide motoren werden afgesleept door een bergingsbedrijf.