Politie Haaglanden

Persberichten 4 mei

Haaglanden, 04-05-2009

Grote verkeerscontrole
Den Haag - De politie hield zaterdag 1 mei samen met verschillende organisaties op een speciaal hiervoor ingerichte controleplek aan de Heemstraat een grootscheepse verkeerscontrole. In totaal controleerden zij bijna 200 voertuigen, waaronder 20 bromfietsen en 14 taxis.

Samen met de Inspectie Verkeer en Waterstaat, de RDW, de rijks- en gemeentebelasting, Bromnormaal en de Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid werden ruim 3.700 autos gescand. Motoragenten begeleidden vervolgens bijna 200 bestuurders naar de controleplek, waar zij werden gecontroleerd. Politieagenten schreven 77 bekeuringen uit voor onder andere niet-handsfree bellen, gladde banden, verkeerde belading van een aanhanger en het niet dragen van de veiligheidsgordel. Drie mensen werden aangehouden, bijvoorbeeld omdat zij zich niet konden legitimeren. Agenten deelden eveneens bekeuringen uit voor technische gebreken aan de auto, waarbij de RDW vijf kentekenbewijzen invorderde. Door de gemeentelijke- en rijksbelasting werd voor bijna 10.000 euro aan openstaande bedragen geïnd en voor ruim 600.000 euro beslag gelegd. De Dienst Sociale Zaken en Werkgelegenheid startte een onderzoek naar 14 personen, voor onder andere woon- en vermogensfraude, zwart werken en het oneigenlijk gebruik van een invalide-parkeerkaart.

14-jarige jongen oefent het autorijden
Den Haag/Loosduinen Een 14-jarige jongen reed zondag 3 mei om 22.21 uur op de parkeerplaats aan de Madepolderweg rondjes in de auto van zijn 33-jarige oom, die naast hem zat. De jongen kreeg hiervoor een proces-verbaal.

Jong geleerd
Den Haag De moeder van een 8-jarige jongen wiens fiets zondagmiddag 3 april gestolen was, greep later op de dag de twee 9-jarige dieven in de kraag. De fietsen van de 8-jarige jongen en zijn vriendje waren s middags gestolen. Rond 20.00 uur zag de moeder twee jongens met de fietsen lopen op de Weimarstraat. Ze belde de politie en hield de jongens, beiden afkomstig uit Den Haag, vast tot de agenten arriveerden. Op het politiebureau werden de ouders van de jongens over hun gedrag geïnformeerd. De jongens krijgen een zogenaamde STOP-reactie. Dit is een leeropdracht voor jongeren onder de 11 jaar, uitgevoerd en begeleid door HALT.

Over de middenstreep
Den Haag - Een 66-jarige man liep zondag 3 mei om 14.40 uur over de middenstreep van de Binckhorstlaan, tussen het verkeer door. De man bleek in de war en is meegenomen naar het politiebureau. Er deden zich geen ongelukken voor.

Door botsing brandt bromfiets uit
Den Haag Een 17-jarige jongen botste zondag 3 mei om 22.45 uur met zijn bromfiets op het fietspad aan de Laan van Hoornwijk frontaal op een tegemoetkomende bromfietsster. De jongen wilde keren op het fietspad en zag daarbij de 29-jarige vrouw over het hoofd. Als gevolg van de botsing vloog de bromfiets van de vrouw in brand. Zowel de vrouw als de jongen hielden slechts wat schrammen aan het ongeluk over. De brandweer heeft de bromfiets geblust.

Twee jongens met nepwapens aangehouden
Den Haag Twee jongens van 13 jaar en 14 jaar zijn zondag 3 mei om 21.50 uur aangehouden omdat zij op het Malieveld liepen met een bivakmuts over het hoofd en met mogelijk een wapen in de hand. Toen zij de politie zagen, renden zij weg en trachtten te ontkomen door in een sloot te springen en vervolgens naar de Zoetermeerse Rijbaan te vluchten. Eén jongen had een honkbalknuppel in zijn bezit en de andere jongen bleek een nepwapen in de hand te hebben. Hierop zijn beide jongens aangehouden en meegenomen naar het bureau waar zij nog vastzitten voor verhoor.

Trambeveiliger aangevallen met mes
Den Haag Een 38-jarige man uit Den Haag is zondag 3 mei om 17.40 uur aangehouden omdat hij langs een trambeveiliger rende en hem op het Spui met een mes in het gezicht sneed. Hij deed dit naar aanleiding van een eerdere confrontatie met de beveiliger in de privésfeer. HTM-personeel wist de man even later op de Grote Marktstraat aan te houden, waarna de gearriveerde politie de man meenam naar het bureau. Hij zit nog vast. Zijn vriendin, een 21-jarige vrouw uit Den Haag was het niet eens met de aanhouding van haar vriend en liet dat duidelijk merken aan de aanwezige agenten. Niet alleen belemmerde ze het werk van de agenten, ook beledigde ze één van hen. Daarop hield de politie haar aan wegens belediging en nam haar mee naar het politiebureau voor verhoor. Politie Haaglanden tolereert geen (verbaal) geweld tegen politiemensen en doet in voorkomende gevallen aangifte. In de Nederlandse wetgeving is bepaald dat de straf bij geweld tegen politieambtenaren kan worden verdubbeld.

Gewelddadige wittebroodsweken
Den Haag Beveiligers van de HTM grepen zondag 3 mei om 22.43 uur in toen zij zagen dat een man op station Hollands Spoor een vrouw mishandelde. De beveiliging scheidde beide partijen en hield de man vast tot de politie arriveerde. De verdachte bleek een 25-jarige man uit Den Haag te zijn, die onenigheid had met zijn kersverse 23-jarige echtgenote. Hij kreeg op het politiebureau een proces-verbaal.

Vier weken de tijd
Wassenaar Een 16-jarige jongen uit Wassenaar heeft vier weken de tijd om zijn brommer technisch in orde te brengen. Een surveillerende agent zag hem zondag 3 mei om 20.15 uur met hoge snelheid op de Hofcampweg rijden. Op het politiebureau reed de brommer op een rollenbank 69 km/u. Hij kreeg hiervoor een boete en moet zijn brommer binnen de gestelde tijd op orde brengen.

Geluidsoverlast
Rijswijk Bewoners van de Van Vredenburchweg belden zondag 3 mei om 13.30 uur de politie vanwege geluidsoverlast van hun buurvrouw. Agenten kregen in eerste instantie geen gehoor op hun aanbellen en bonken bij de 96-jarige buurvrouw. Uiteindelijk konden ze via het balkon contact met haar maken. De televisie stond bij de vrouw oorverdovend hard aan en het bleek dat ze niet meer wist hoe ze de koptelefoon voor slechthorenden moest gebruiken. De agenten legden het haar uit en zorgen ervoor dat de wijkagent de situatie in de gaten houdt.

Dronken automobilist
s-Gravenzande Een beschonken automobilist veroorzaakte zondag 3 mei om 20.00 uur een aanrijding op de Naaldwijkseweg. Niemand raakte gewond, maar een 64-jarige man uit s-Gravenzande had wel schade aan zijn auto. De 24-jarige bestuurder uit s-Gravenzande maakte de indruk gedronken te hebben en moest van agenten een blaastest afleggen. Op het politiebureau blies hij 760 ugl. en bleek dat hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Voor beide feiten kreeg hij een proces-verbaal.

Jeugd zorgt voor overlast
Delft Twee jongens kregen zondag 3 mei om 19.50 uur een boete omdat ze met brommers in het park aan het Westblok reden. Agenten noteerden van tien jeugdigen die daar rondhingen de namen en kentekens en gaven ze een waarschuwing geen overlast te verzorgen.

Slot zonder sleutel
Pijnacker/Nootdorp Surveillerende agenten zagen zondag 3 mei om 21.30 uur een jongen op een fiets waarvan het slot open was, maar geen sleutel in zat. De 14-jarige jongen uit Den Haag moest mee naar het politiebureau om de herkomst van de fiets uit te leggen. Hij kreeg daar een proces-verbaal voor diefstal.

Autovernielers tegen de lamp
Zoetemeer Twee jongemannen (19 en 17 jaar uit Zoetermeer) vernielden zondag 3 mei op 08.30 uur twee autos aan de Buytenparklaan. Agenten die reageerden op de melding, troffen daar twee fietsers die de richting konden aangeven waar de daders heengelopen waren. Op het Sprinterpad konden de agenten de Zoetermeerders aanhouden en kregen ze een proces-verbaal.