Politie Hollands Midden

Politie op pad met visueel gehandicapten

Politiemedewerkers trekken er voor het 25ste jaar op uit met een groep visueel-gehandicapten. Dit jaar gaan zij van maandag 11 tot en met donderdag 15 mei met dertien visueel-gehandicapten naar de Ardennen om daar leuke activiteiten met de visueel gehandicapten te ondernemen. Zo zullen zij met elkaar gaan fietsen. Twaalf politiemensen van Hollands Midden begeleiden de groep.

,,Omdat dit een jubileumjaar is, gaan wij naar het buitenland", vertelt één van de vijf organisatoren. Yet van Mastrigt van de Politie Hollands Midden. Het initiatief voor het jaarlijkse uitje ontstond halverwege de jaren tachtig. De politie Leiden organiseert elk jaar de Singelloop. De opbrengst van deze loop gaat naar een goed doel. Dat bewuste jaar ging het geld naar STAG, een organisatie die tandemtochten mogelijk maakt voor blinden en slechtzienden. Met de financiële bijdrage konden zij nieuwe tandems kopen. Toen de organisatie begeleiders voor een fietstocht zocht, ging een aantal politiemensen mee. Dat is een jaarlijkse traditie geworden."

Yet van Mastrigt is erg enthousiast over het uitje. ,,Veel van de deelnemers gaan elk jaar mee. Het is altijd erg gezellig en we doen ontzettend veel. Naast fietsen, wandelen, een museum bezoeken, speurtochten, kaarten, dansen en paardrijden. We besteden ook veel aandacht aan het eten. Wij koken zelf en houden met alle wensen van de deelnemers rekening. Zo zijn er mensen met suikerziekte, daar letten wij op. Er wordt erg gezond gegeten. In de Ardennen verblijven wij in een kampeerboerderij."

Naast andere bedrijven sponsort de politie Hollands Midden het evenement.

Noot voor redacties