Ingezonden persbericht


Wateringen, 4 mei 2009

Annatar winnaar tweede voorronde Waterproof 2009

Zaterdag 2 mei was Nederland 3 in Wateringen weer vol fans van Waterproof 2009, deze avond vond de tweede voorronde van deze competitie plaats. Na het juryberaad en de telling van de stemmen van het publiek is Annatar doorgedrongen tot de finale op 13 juni. De uiteindelijke winnaar van Waterproof speelt zaterdag 8 augustus tijdens Waterpop in het Hofpark in Wateringen.

Nederland 3 was goed gevuld met onder andere fans van de spelende bands Burning Sensation, Annatar en Queen Bee tijdens de tweede voorronde van Waterproof 2009. Burning Sensation opende de avond met een mix van country en speedmetal. De zang liet soms wat te wensen over, maar de zelfspot van de zanger en zijn vrolijkheid vielen in goede aarde. De 5 rock meiden van Queen Bee stonden met hun punkmuziek met elementen uit pop, metal en ska op het podium. Misschien hebben ze een niet heel erg strakke set neergezet, maar zij speelden er met veel plezier en energie. De band Annatar is geen onbekende op de podia, zij brachten een mix van gothic, doom en powermetal. In dit genre is het misschien niet heel origineel, maar met een goede podiumpresentatie en veel enthousiasme was het een goed optreden. Dit was voor het publiek en de jury reden genoeg om Annatar door te laten gaan naar de finale van Waterproof 2009.

Op zaterdag 13 juni nemen Annatar en Spawnkill het op tegen de winnaars van de andere voorrondes: zaterdag 16 mei staan Headblow, Crimson Sky en Allison op het podium en zaterdag 23 mei is het de beurt aan Coco Bowles, Neree en Unzip the Catfish.

De 32e editie van het gratis toegankelijke festival Waterpop is zaterdag 8 augustus 2009. Van 13.00 tot 23.00 uur is er in het Hofpark te Wateringen live muziek, de festival markt, theateracts en verschillende kinderactiviteiten.


---

Fotograaf: Ronald van Elswijk



Ingezonden persbericht