Maxit Nederland B.V. en Hogeschool Zuyd: een waterdicht team


Studenten Hogeschool Zuyd bouwen met betonmortel Maxit kano's voor betonkanoraces

Eindhoven, 20090504 -- Maxit Nederland B.V. heeft speciaal voor de Betonkanorace 2009 betonmortel geleverd aan de Hogeschool Zuyd te Limburg. Studenten van de Hogeschool Zuyd bouwen met deze mortel twee waterdichte kano's. Met drie teams zullen de studenten gaan strijden om de ereplaatsen tijdens de betonkanoraces die van 5 tot en met 7 juni 2009 in Roermond gehouden zullen worden.

"Het idee was om de kano met een net te wapenen en de mortel met een kwast in meerdere lagen op te brengen. Echter, dit vraagt om een bijna vloeibare consistentie en zeker een korrelvrije samenstelling van de mortel. Vanwege de lengte van de kano is de stevigheid nogal gevoelig tegen vervormingen maar er mogen geen verstijvingelementen gebruikt worden. Daarom is de mortel met behulp van polymeerpoeders flexibel gemaakt. Een ander probleem dat ondervangen moet worden is het ontstaan van scheuren in de kano. Vanwege de waterdichtheid mogen scheuren niet ontstaan anders zinkt de kano. Om diverse krimpscheuren te voorkomen zijn er aan de mortel vezels toegevoegd" aldus Manfred Mille, R&D.

De Betonkanorace 2009 wordt van 5 tot en met 7 juni gehouden in Roermond. In het Maasplassengebied doen 40 boten en 300 deelnemers mee, afkomstig van zeventien hogescholen en universiteiten uit vijf landen en twee mbo-scholen.

Over Maxit

Maxit Nederland B.V., sinds 1 maart 2008 onderdeel van Saint-Gobain, ontwikkelt en levert voor Nederland prefab mortelproducten en verwerkingssystemen voor de projectenmarkt in onder andere de woning- & utiliteitsbouw, de (prefab)industrie en de civiele bouw. Maxit Nederland B.V. is gevestigd in Amsterdam, Eindhoven, en Rotterdam. Vanuit daar worden grote hoeveelheden in bulksilo's op de bouwwerken en in verpakte vorm aan de handel geleverd.