Gemeente Schagen

Kinderspelen in muziektuin

Dinsdag 5 mei organiseert Sportservice Schagen in samenwerking met vrijwilligers van de Watervrienden, kinderspelen in de Muziektuin in Schagen. Voor kinderen van 4 t/m 12 jaar valt er van alles te beleven. Van springkussens, tot schminken, van Panna-voetbal tot limonade tappen bij de Limokoe, voor ieder wat wils, alles in het thema van Right to Play!

In opdracht van het Comité `40/'45 van Schagen worden er door Sportservice Schagen diverse kinderspelen in de Muziektuin georganiseerd. Alle spelen staan in het teken van "Right to Play", wat het goede doel van dit jaar is. Right to Play is een humanitaire organisatie die ernaar streeft alle kinderen ter wereld te laten spelen en sporten. Deze organisatie wordt ondersteund door vele (oud-)topatleten die zich hiervoor belangeloos inzetten

Van 13.30 - 16.00 uur is er in de Muziektuin voor kinderen van 4 t/m 12 jaar van alles te doen. Speciaal voor de kleuters is er een aparte ruimte afgezet waar ze, onder leiding van medewerkers van Sportservice Schagen, vrijwilligers van de Watervrienden en studenten van de opleiding Sport & Bewegen, allerlei leuke spelletjes, passend in het thema, kunnen doen of kunnen ravotten op het springkussen.

Voor de wat oudere jeugd t/m 12 jaar wordt onder andere Panna-voetbal georganiseerd, gespeeld met een zelfgemaakte voetbal waarmee ze in Afrika ook spelen. Tevens kan worden kennisgemaakt met andere manieren van spelen zoals ze dat in ontwikkelingsgebieden doen: wat dacht je van dammen met dopjes op een kartonnen speelbord of zelf een voetbal maken? Uiteraard mag ook de Jungle-stormbaan deze middag niet ontbreken!

Gelijktijdig met de kinderspelen vindt tot 15.00 uur ook een Kindertalentenwedstrijd plaats op het podium. Aanmelden hiervoor is nog mogelijk tot en met zondag 3 mei via de website van de gemeente Schagen. Deze talentenwedstrijd wordt afgewisseld met diverse leuke spelletjes en dansjes waar alle kinderen aan deel mogen nemen. Het programma op het podium wordt om 15.00 uur afgesloten met de overhandiging van de cheque aan Ruben Houkes, ambassadeur van Right to Play.

Ook aan een hapje en een drankje is gedacht. Stichting Hulpverlening Brokopondogebied Suriname heeft in de Muziektuin een kraam waar zij Surinaamse hapjes verkopen. Voor de kinderen is er een limonadekoe waar zij zelf hun drinken kunnen "tappen". Ook kan de jeugd zich laten schminken in diverse mooie creaties.

Deelname aan de Kinderspelen in gratis. In geval van slecht weer worden de kinderspelen (met een aangepast programma) verplaatst naar discotheek KDanz aan de Loet (tegenover de Muziektuin). Voor meer informatie over de Kinderspelen kunt u contact opnemen met Sportservice Schagen, tel: 0224- 214 774.