Ingezonden persbericht

Grote namen op Bevrijdingspop Haarlem 2009

Haarlem, 21 maart 2009 - Bevrijdingpop 2009 belooft net als vorig jaar een groot spektakel te worden met tal van goede artiesten. Elk jaar zorgt de organisatie van Bevrijdingpop ervoor dat zijn 150.000 bezoekers kunnen genieten van allerlei soorten muziek - van hedendaagse popmuziek tot reggae en van hiphop tot alternatieve rock.
Op 5 mei aanstaande zullen op het hoofdpodium - het Hout Podium - de volgende artiesten acte de présence geven: Typhoon, Lucky Fonz III, Roosbeef, Ziggi, Guus Meeuwis, de Staat, Wouter Hamel en Gabriëlle Cilmi. Ook zal de winnaar van de Acda Award op dit podium zijn kunsten ten gehore brengen. Binnenkort worden er nog drie namen toegevoegd aan deze indrukwekkende lijst.

Op het Dommelschpodium, dit jaar verzorgd door het Patronaat uit Haarlem, staan aanstaande Bevrijdingspop de volgende artiesten: Winnaar INHOLLAND popprijs, Chef' Special, Rapbattle Area 023, Health, Pink Mountaintops, Sleepy Sun, The Lexie Mountain Boys, Pivot, Katzenjammer, Sandro Void en Dr lektroluv.

Voor de kinderen is er op het kinderfestival dit jaar ook genoeg te genieten. Onder andere Hakim en Dirk Scheele en de Liedjesband zullen voor veel plezier zorgen.
Over Bevrijdingspop
Stichting Bevrijdingspop organiseert al sinds 1980 jaarlijks het bevrijdingsfestival in Haarlem, Noord-Holland. Zo'n 450 vrijwilligers werken hard mee aan dit unieke festival. Het bevrijdingsfestival biedt nationale en internationale artiesten een podium en biedt 150.000 toeschouwers elk jaar weer een mix van hedendaagse popmuziek, alternatieve muziek, straattheater en kinderentertainment. Sinds 2008 organiseert Bevrijdingspop ook een klassiek herdenkingsconcert op 4 mei.
Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingspop.nl



Ingezonden persbericht