Siemens

Persbericht

0905.191

Den Haag, maandag 4 mei 2009

PC met Profibus en controller via Industrial Ethernet verbinden met databanken

De Siemens-divisie Industry Automation heeft twee nieuwe communicatieprocessoren voor de aansluiting van PC en Simatic-S7-300-controllers op Profibus en Industrial Ethernet ontwikkeld. Simatic Net CP 5711 is een externe adapter, waarmee gangbare PC's via hun USB-2.0-interface met Profibus kunnen worden verbonden. De uitbreidingsmodule Simatic Net CP 343-1 ERPC verbindt de S7-300-controller met behulp van Industrial Ethernet met databasesystemen.

De communicatieprocessor Simatic Net CP 5711 ondersteunt alle MPI- en Profibus-communicatiediensten tot 12 Megabit/sec, bijvoorbeeld DP-master/DP-slave, S7/S5 en PG/OP. De module is voorzien van een 24-Volt-netaansluiting, voor het geval dat de USB-interface van de PC niet voldoende energie levert. De Profibus- en USB-connector kunnen mechanisch worden vergrendeld, zodat de bekabeling ook in typische inbedrijfstellings- en servicesituaties betrouwbaar en veilig is. Optioneel kan de nieuwe communicatieprocessor ook op montagerail worden gemonteerd.

Simatic Net CP 343-1 ERPC wordt toegepast voor de directe koppeling van S7-300-controllers met databasesystemen via Industrial Ethernet. Hiermee kunnen bijvoorbeeld de controllers rechtstreeks vanuit de databanken van het MES (Manufacturing Execution System)- of ERP (Enterprise Resource Planning)-besturingsniveau van gegevens of opdrachten worden voorzien. Naast de koppeling met andere automatiseringssystemen, bijvoorbeeld Simatic-controllers, PC's of besturingssystemen, faciliteren de communicatieprocessoren met behulp van optionele softwarepaketten een directe verbinding met databanken zoals Oracle, MySQL, MS-SQL en DB2.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Siemens Industry Automation, Robert Jan de Leede Tel: (070) 333 1603
E-mail: robert-jan.de.leede@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/industry

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo