Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district
Breda, 05-05-2009

Vrouw verdacht van huiselijk geweld, man gestoken met mes

ETTEN-LEUR: De politie heeft vannacht omstreeks 01.30 uur in een woning in de wijk Lage Banken een 52-jarige vrouw aangehouden die er van verdacht wordt haar 56-jarige man met een mes in zijn
rechterbovenbeen te hebben gestoken. De vrouw is in verzekering gesteld. Haar man werd aan zijn verwonding behandeld in een ziekenhuis in Breda.

Vannacht, de nacht van maandag op dinsdag, werd gemeld dat in een woning een man door zijn vrouw in zijn been gestoken was. Ter plaatse deed het slachtoffer, die naar alcohol rook, de voordeur open. Hij bleek een flinke snijwond te hebben in zijn rechterbovenbeen. Hij vertelde dat zijn vrouw hem tijdens een ruzie had aangevallen. Agenten hoorden vanuit de slaapkamer zijn vrouw huilen en schreeuwen. Agenten hebben haar aangehouden. Op de salontafel lag een stanleymes waarmee vermoedelijk gestoken is. De technische recherche stelt vandaag een sporenonderzoek in.

Inwoner Rijsbergen gearresteerd voor rijden zonder rijbewijs

RIJSBERGEN: De politie heeft maandagavond omstreeks 22.30 uur op de Antwerpseweg een 27-jarige man uit Zundert gearresteerd ter zake diverse overtredingen van de Wegenverkeerswet. De man was betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval en bleef niet er plaatse. Zijn rijbewijs was ongeldig verklaard. Ook bleek de APK-keuring van de auto niet meer geldig te zijn.

De verdachte reed met de auto van zijn broer over de Antwerpseweg in de richting van Zundert. Tijdens het rijden merkte hij al dat de remmen van de auto versleten waren, want hij hoorde het geluid van ijzer op ijzer bij het remmen. Ter hoogte van het wokrestaurant zag hij een flitspaal langs de weg staan. Hij reed op dat moment naar eigen zeggen circa 95 km / uur. Hij schrok zo dat hij direct met zijn voet het rempedaal indrukte. Omdat hij niet snel genoeg remde, trok hij ook aan de handrem. Hierdoor kwam de auto in een slip. Ter hoogte van het bijrijderportier raakte de auto een boom, welke aan de linkerzijde van de weg stond. De bestuurder raakte gewond aan zijn arm. Hij belde hij zijn vriendin die hem ophaalde. Na zich bij haar thuis opgeknapt te hebben ging hij terug naar de plaats van het ongeval. Daar was inmiddels de politie gearriveerd die hem heeft aangehouden. Het rijbewijs van de man is namelijk ongeldig verklaard omdat hij onder invloed gereden had. Bovendien was de APK-keuring van de auto verstreken.

Chauffeur aangehouden voor verduistering in dienstbetrekking

BREDA: Een 28-jarige Oosterhouter is maandagmiddag bij een
transportbedrijf in Breda betrapt op verduistering in
dienstbetrekking. Hij had een pakket met onder meer een laptop in zijn bestelauto geplaatst en mee naar huis genomen.

De chauffeur liep tegen de lamp door het bewakingssysteem dat het bedrijf hanteert. Vorige week bleek dat een pakket met onder meer een laptop en een router was kwijt geraakt. Hierna werden bewakingsbeelden bekeken. Hieruit bleek dat de verdachte dit pakket van de
transportband haalde, terwijl dit helemaal niet de bedoeling was. De verdachte werd gistermiddag geconfronteerd met de verdenking en gaf uiteindelijk de diefstal toe. De verdachte, die al eerder met de politie in aanraking is geweest, is in verzekering gesteld. Er wordt onderzocht of de verdachte bij het bedrijf al eerder spullen
verduisterd heeft.

Drugsgebruikers betrapt op winkeldiefstal

BREDA: Een alerte agent heeft maandagmiddag op de Lunetstraat een 39-jarige vrouw uit Berlicum en een 33-jarige Poolse man gearresteerd voor winkeldiefstal. De politieman zag dat het stel met volle tassen aan het stuur richting centrum reed. Daar zij drugsgebruikers zijn die in hun dagelijkse behoefte voorzien door te stelen, stelde de agent een nader onderzoek in. De spullen die zij in hun tassen hadden, bleken zij inderdaad net gestolen te hebben op het winkelcentrum Heksenwiel. In een cadeauwinkel hadden ze twee DVD-spelers weggenomen en bij een discountdrogisterij bleken ze parfums gestolen te hebben. Ze wilden de spullen verkopen om van de opbrengst drugs te kunnen halen.

Bejaardenhelpende betrapt op diefstal

BREDA: Een 41-jarige Bredase is in een verzorgingshuis in Breda betrapt op diefstal van geld van een bewoonster. Twee diefstallen van respectievelijk 30 en 5 euro werden op camerabeelden vastgelegd. Uit de kamer van deze bewoonster was namelijk al drie keer eerder geld gestolen waarna er in overleg met de officier van justitie tot camera bewaking werd overgegaan.

Op de beelden was tot twee keer toe te zien dat de verdachte een deur van een kast openmaakt en een kistje pakt. Ze opende het kistje en nam daar geld uit. In het eerste geval ging het om 30 euro, de 2e keer werd 5 euro gestolen. De 'bejaardenhelpende' werd gisteren
aangehouden en aan het bureau geconfronteerd met de verdenking. Zij gaf de diefstallen pas toe nadat zij inzag dat ze er echt niet onderuit kon. Met de andere eerdere drie diefstallen had ze naar eigen zeggen niets te maken. Ze is op staande voet ontslagen, ze krijgt ook nog een proces-verbaal.

Bredanaar rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertreding

BREDA: Een 33-jarige Bredanaar heeft maandagavond zijn rijbewijs moeten inleveren nadat hij betrapt was op een forse
snelheidsovertreding. Hij reed, zo bleek uit metingen met de lasergun, met zijn auto over de kapittelweg met een gecorrigeerde snelheid van 107 km / uur, terwijl ter plaatse 50 km / uur is toegestaan.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 05-05-2009 10:51 | © Regio Midden en West Brabant |