CDA

Ria Oomen en Lambert van Nistelrooij: Nederlands-Belgische grensarbeiders betalen teveel belasting

Belgische grensarbeiders, die in Nederland werken betalen teveel inkomstenbelasting omdat zij zowel in België als in Nederland gemeentebelasting betalen. Via de Nederlandse inkomstenbelasting wordt immers ook betaald aan het Nederlandse gemeentefonds. Nederlandse grensarbeiders, die in België werken betalen teveel belasting in België, omdat zij als niet-inwoner van een Belgische Gemeente toch de Belgische gemeentebelasting moeten betalen.

CDA-Europarlementariërs Ria Oomen-Ruijten en Lambert van Nistelrooij vinden dit onterecht en hebben hierover vragen gesteld aan de Europese Commissie.

Ria Oomen-Ruijten: "Duitsland geeft in vergelijkbare gevallen een korting van 8% op de Duitse inkomstenbelasting. Dat is correct want het is regel dat niet twee keer over hetzelfde belasting kan worden geheven."

De beide Europarlementariërs willen weten in hoeverre Nederland en België in strijd handelen met de verdragen tegen het betalen van dubbele belastingen en zo ja welke maatregelen de Commissie denkt te ondernemen.

---