Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 19

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Grote Marktstraat 15: uitbreiden woning;

- Varenweg 22: terrasoverkapping;

- Wouter van Damstraat 2: uitbreiden woning;
- J. P. Heyelaan 6: vergroten woning;

- Veldkersmeen 24: vergroten woning;

- Breewijd 21: afdak.

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Weisteeg 5: ponystal;

- Kalverkamp 2: woning met garage;

- Flevoweg 115: steenzaagloods; bezinkbakken en silo's;
- Industrieweg 6: reclame en vlaggenmasten.

Aanvragen om sloopvergunning zijn ingekomen voor:
- Weisteeg 5: slopen twee schuren.

Aanvraag om rijksmonumentenvergunning zijn ingekomen voor:
- Zuiderzeestraatweg 199: vervangen leibedekking drie dakschilden.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Nieuwe Grensweg 30: berging naast woning;
- Nieuwe Grensweg 28: berging naast woning;
- Vondellaan 14: dakkapel voorzijde;

- Beukenlaan 16: vernieuwen en vergroten berging;
- Trompetdreef 24: carport;

- Betje Wolfflaan 12: overkapping;

- Renate Rubinsteinlaan 7: overkapping naast berging.

Reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Brouwersbosweg 18: kalverenschuur;

- Ullerbergerhout 7: berging naast woning.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van 6 weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Met ontheffing artikel 3.23 van de Wet op de ruimtelijk ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Van Galenlaan 32: afdak.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Let op, u kunt alleen een bezwaarschrift indienen als u ook een zienswijzen indiende tegen de ontwerpbeschikking. De bezwaartermijn bedraagt 6 weken. Deze termijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Bezwaar indienen is ook mogelijk in het uitzonderlijke geval dat u niet kan worden verweten, dat u niet in staat was om zienswijzen in te dienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via ontheffing

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van 3.22 en 3.23 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen:
Ter inzage van 7 mei 2009 t/m 18 juni 2009

- Kielmeen 1: veranda (legalisatieverzoek).

De aanvragen en ontwerpbesluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen het voornemen om ontheffing te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen. Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Inritvergunning Daltonstraat

Burgemeester en Wethouders hebben besloten, op grond van artikel 2.1.5.3 van de Algemeen Plaatselijke Verordening 2002, in te stemmen met de aanleg van twee inritten 1 van 10 en 1 van 15 meter breed aan de Daltonstraat 18 in Harderwijk. Belanghebbenden kunnen tot 6 weken na deze publicatie hun bezwaren ten aanzien van dit besluit schriftelijk naar voren brengen. Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 428.

30 km-zone Dichterskwartier

Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om in het kader van het project âDuurzaam Veiligâ voor het gehele Dichterskwartier een 30 km-zone in te stellen. Ter realisatie daarvan zullen in de directe omgeving een aantal 30 km-zone borden worden geplaatst en/ of verwijderd. Dit besluit ligt tijdens kantooruren ter inzage in de Stadswinkel van het Stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk naar voren brengen. Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411 155.

Milieueffectrapportage Waterfront Noord en Zuid

Voor de voorbereiding van de bestemmingsplannen voor verschillende deelgebieden van Waterfront doorlopen wij de procedure van milieueffectrapportage. Deze procedure, geregeld in de Wet milieubeheer, is nodig door de omvang van de recreatieve voorzieningen én de noodzaak om een Passende beoordeling (Natuurbeschermingswet) uit te voeren.

De startnotitie die nu ter inzage ligt, is de eerste stap in de m.e.r.-procedure. In deze startnotitie beschrijven wij de hoofdlijnen van de voorgenomen activiteit en gaan wij in op het uit te voeren milieuonderzoek. U kunt uw mening te geven over de onderwerpen die in het milieueffectrapport (MER) aan de orde moeten komen, bijvoorbeeld over de milieuaspecten die volgens u relevant zijn en welke alternatieven en varianten voor de inrichting van het gebied onderzocht moeten worden.

Mede op basis van inspraakreacties en adviezen van enkele instanties stelt de gemeenteraad vervolgens richtlijnen vast waarna wij het feitelijke milieueffectrapport opstellen. De startnotitie Waterfront Harderwijk ligt van 7 mei 2009 tot en met 17 juni 2009 ter inzage in de stadwinkel in het stadhuis. Informatie: afd. Milieu, tel. 411 237.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
- Van Maerlanthof 10: 1 boom in achtertuin;
- Badweg 15: 2 bomen.
Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met 18 juni 2009 kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Op 28 april is er een aanvraag voor kapvergunning ingekomen voor de Korhoenlaan 1 â 49: 1 boom. Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________