Politie Groningen

Donderdag 7 mei 2009

Provincie Groningen, 07-05-2009

Sebaldeburen: meisjes gewond bij verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de Woldweg in Sebaldeburen (Gaarkeuken) zijn woensdagmorgen twee meisjes (15 en 16 jaar) gewond geraakt. Een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Leeuwarden kwam vanuit de Buikstede en wilde de Woldweg op rijden. Een 16-jarige scooterbestuurster uit Lutjegast reed op het naastgelegen fietspad langs de Woldweg en werd door de Leeuwarder over het hoofd gezien. Het meisje kon een aanrijding niet voorkomen en zij werd door de vrachtwagen aangereden. Het 16-jarige meisje en haar 15-jarige passagiere uit Oldehove zijn met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht.

Oude Pekela: Pekelders op de vuist

Twee inwoners van Oude Pekela, beiden 32 jaar, zijn elkaar woensdagavond in de haren gevlogen. Het tweetal had na een telefoongesprek woorden gekregen. De ene Pekelder zocht vervolgens de ander in de Apollolaan op en hij viel zijn dorpsgenoot aan. Hierbij deelde hij rake klappen uit. Tijdens de schermutseling viel uit de kleding van de verdachte een steek- en een slagwapen. De man, die begon met de ruzie, is aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Groningen.

Groningen: jongen beroofd van telefoon en fiets

Een 17-jarige inwoner van Groningen is woensdagavond op de Korreweg beroofd van zijn mobiele telefoon en fiets. De jongen werd aangesproken door een onbekende man met de vraag of hij de telefoon mocht gebruiken. De verdachte zou privé-problemen hebben en moest direct iemand bellen. Het slachtoffer vond het een sneu verhaal en leende de mobiele telefoon uit aan de man. Toen het allemaal erg lang duurde, vroeg de Stadjer zijn gsm terug. De onbekende man bedreigde hierop het slachtoffer. Hij pakte de fiets van de Stadjer af en ging er vandoor. De politie doet onderzoek.

Groningen: verwarde man aangehouden na mishandeling

Een 36-jarige inwoner van Groningen heeft woensdagmiddag in de Folkingestraat twee mannen mishandeld. De verwarde Groninger sloeg om onduidelijke redenen een 43-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer wist te ontkomen en hij vroeg om hulp bij een nabijgelegen bedrijfspand. Een 35-jarige man uit Ten Post liep met het slachtoffer mee naar buiten, maar ook de Ten Poster kreeg op straat klappen van de verdachte. De politie wist de 36-jarige geweldpleger aan te houden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Farmsum: bliksemafleider van dak gestolen

De politie doet onderzoek naar de diefstal van een bliksemafleider vanaf het dak van een bedrijfspand aan de Warvenweg in Farmsum. De diefstal van het van koper gemaakte systeem vond vermoedelijk plaats tussen dinsdagavond en woensdagmorgen. De dader of daders is/zijn op het bedrijfsterrein gekomen door een toegangshek te vernielen. Het bedrijf doet aangifte bij de politie.

Farmsum: man (56) overlijdt na bedrijfsongeval

Een 56-jarige man uit Delfzijl is woensdagavond na een bedrijfsongeval in een kelder van een gipsfabriek aan de Oosterhorn overleden. De Delfzijlster raakte door onbekende reden bekneld in een transportband. Medische hulp aan het slachtoffer mocht helaas niet baten. De politie heeft de arbeidsinspectie ingelicht over het ongeval.

Sappemeer: gewonde bij verkeersongeval

Een 25-jarige vrouw uit Hoogezand is woensdagmiddag op de Siepweg gewond geraakt bij een verkeersongeval. De vrouw wilde op de Siepweg linksaf slaan naar een kwekerij. Op hetzelfde moment wilde een 23-jarige man uit Froombosch de Hoogezandster aan de linkerzijde inhalen. Hierdoor ontstond een aanrijding tussen beide autos. De vrouw sloeg door de klap met haar auto over de kop. Een medewerker van de kwekerij wist het slachtoffer uit haar auto te halen. Zij werd met nekletsel naar het ziekenhuis gebracht. Beide autos werden door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.

Veendam: twee gewonde kinderen bij kop-staartbotsingen

Bij twee kop-staartbotsingen op de Provincialeweg N366 zijn woensdagmiddag twee kinderen gewond geraakt. Bij de eerste kop-staartbotsing raakte niemand gewond. Bij de tweede
kop-staartbotsing moest een 43-jarige automobiliste uit Oude Pekela door de noodzaak van het verkeer remmen. Een 39-jarige automobiliste uit Nieuwe Pekela zag dit te laat, waardoor zij achterop de wagen van de 43-jarige vrouw reed. Ook een 39-jarige automobilist uit Ter Apel kon niet tijdig remmen. Hij botste achterop de auto van de Pekelder. In de auto van de vrouw uit Nieuwe Pekela zaten twee kinderen. Beiden raakten door de klap van het ongeval gewond. De kinderen werden met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage en een analyse gemaakt.