Stadsdeel ZuiderAmstel Amsterdam


Flitsvergunning voor dakopbouwen Soetendaal

07-mei-2009

Het dagelijks bestuur van Zuideramstel is akkoord met een voorstel voor standaard dakopbouwen voor woningen op Soetendaal in Buitenveldert.

Hiermee wordt het aanvragen van een dakopbouwvergunning een stuk eenvoudiger. Wanneer de aanvrager zich houdt aan de standaard dakopbouw kan de vergunning via een versnelde procedure afgegeven worden.

Kant-en-klare bouwtekening
Het ontwerp voor de standaard dakopbouw is goedgekeurd door de Welstandscommissie en de kant-en-klare bouwtekening is te verkrijgen bij het stadsdeel.

Als de bouwaanvrager ervoor kiest om de standaard bouwtekening te gebruiken, wordt een zogenaamde flitsvergunning afgegeven. Al eerder is er een ontwerp voor een standaard dakkapel uitgewerkt en vastgesteld voor de Kastelenbuurt.

Flitsvergunning
Om de vergunningsprocedure voor bouwaanvragen gemakkelijker te maken, heeft het dagelijks bestuur een zogenaamde flitsvergunning ingesteld.

Voor bouwvergunningsplichtige bouwwerken, zoals dakopbouwen en dakkapellen, zijn standaards ontwikkeld. Voor deze standaards zijn kant en klare bouwtekeningen beschikbaar.

De aanvrager kan deze tekeningen bij het stadsdeel verkrijgen en hiervoor een bouwaanvraag indienen die in een versnelde procedure afgehandeld wordt.