Gemeente De Wolden

Zuidwolde, 7 mei 2009






Persbericht

Keurmerk Veilig en Schoon verlengd in zwembad Engeland in De Wolden

Afgelopen maandag heeft wethouder Bert Damming van de gemeente De Wolden het Keurmerk Veilg en schoon aan de muur van zwembad Engeland in Ruinen mogen schroeven. De eerste keer was in 2005, met een verlenging in 2008. Het keurmerk Veilig en Schoon voor zwembad Engeland in Ruinen is weer voor drie jaar verlengd. Medewerkers van KIWA hebben alle procedures van het zwembad onderzocht en concludeerden dat het Keurmerk verlengd mag worden. Het zwembad krijgt een nieuw bord aan de muur.

Een zwembad komt voor het Keurmerk in aanmerking wanneer aan alle procedures en wetgeving aangaande zwembaden wordt voldaan. Te denken valt aan: nood- en ontruimingsplannen, schoonmaakplannen, RI&E ARBO, toezichtplannen, milieuvergunning, ongevallenregistratie, gebruikersvergunning, Wet Hygiene en Veiligheid Bad en Zweminrichtingen enzovoort. Zo moet er bijvoorbeeld aan een 40-tal procedures worden.

Jaarlijks wordt er een steekproef gehouden door het Keurmerkinstituut om te kijken of er nog steeds wordt voldaan aan alle eisen. Eens in de drie jaar volgt weer een grote keuring waarin alle procedures worden bekeken. Zwembad Engeland is het eerste zwembad in Drenthe wat een herkeuring heeft gehad met een goed resultaat. De medewerkers van het zwembad zijn trots op deze verlenging.


///////////////////////////////////


Noot van de redactie:  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het cluster communicatie, tel. (0528) 378241.












































































---- --

Zuidwolde, 7 mei 2009






Persbericht


Zwembaden De Wolden zetten moeders in zonnetje


De drie openluchtzwembaden van de gemeente De Wolden zetten op Moederdag - zondag 10 mei - alle zwemmende moeders in het zonnetje. Moeders die samen met hun gezin gaan zwemmen, hebben die dag gratis toegang en krijgen na afloop een leuke, liefdevolle attentie meer naar huis.

De gemeente maakt dit gebaar naar de moeders omdat zij vaak de spil zijn om met de kinderen naar zwemles te gaan of om vrij te zwemmen met hun kroost.

De verwarmde zwembaden in Ruinen, de Wijk en Zuidwolde zijn zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Ook moeders die een abonnement hebben, én een duik nemen, krijgen een cadeautje.


///////////////////////////////////


Noot van de redactie:  Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het cluster communicatie, tel. (0528) 378241.












































































---- --