Ingezonden persbericht


Penske Logistics ontvangt ChildsLife Award

Haarlem, 7 mei 2009 - De ChildsLife Yearly Appreciation Award 2008 is toegekend aan Penske Logistics. Erik van Egmond, directeur van Penske Logistics Europe, heeft onlangs de prijs in ontvangst genomen van Patricia Korver-Kicak, directeur van ChildsLife International. ChildsLife reikt de award jaarlijks uit aan personen of organisaties die zich op een bijzondere manier inzetten voor de hulporganisatie. Penske Logistics, een van 's werelds meest toonaangevende dienstverleners op het gebied van logistiek, transport en distributie, steunt ChildsLife op het gebied van logistieke administratie en magazijnbeheer. Penske heeft vorig jaar voor ChildsLife een nieuw computersysteem voor magazijnmanagement ontwikkeld en geïnstalleerd. Het personeel van ChildsLife is getraind in de nieuwste technieken van magazijnbeheer. Ook heeft Penske het magazijn van ChildsLife in Haarlem (met een oppervlakte van 600 vierkante meter) opnieuw ingericht volgens de modernste eisen.

In een vijfjarig samenwerkingscontract hebben de organisaties vastgelegd dat Penske ook in de toekomst zijn diensten op het gebied van logistieke administratie aanbiedt. Zo kan ChildsLife zijn operationele kosten verlagen en de opslag van gedoneerde goederen moderniseren.

Waardevolle samenwerking
De samenwerking betekent veel voor ChildsLife. Patricia Korver-Kicak, directeur van ChildsLife verwoordt het als volgt: "Penske draagt oplossingen aan in plaats van te zeggen: 'Zo moet je het doen.' Met Penske's hulp kunnen we operationele kosten verlagen, meer hulpgoederen transporteren en meer kinderen bereiken."

Het resultaat van de samenwerking is dat kleding, voedsel, en medische en andere hulpgoederen sneller en efficiënter terechtkomen bij kinderen en families over de hele wereld. Een groter gedeelte van de fondsen kan daardoor direct naar de hulpprogramma's en de distributie van hulpgoederen wordt nog verder verbeterd. Over ChildsLife International
ChildsLife verscheept jaarlijks gemiddeld voor 3,8 miljoen euro aan hulpgoederen naar projecten in Afrika en Oost-Europa. In het magazijn, gelegen naast het Haarlemse hoofdkantoor, staan tonnen goederen opgeslagen. ChildsLife biedt maandelijks hulp aan meer dan 16.000 kinderen wereldwijd en heeft inmiddels aan meer dan 30 landen hulp verstrekt.

Over Penske
Penske Logistics, met het hoofdkantoor in het Noord-Amerikaanse Reading in Pennsylvania, is een volle dochteronderneming van Penske Truck Leasing. Met bedrijven in Noord- en Zuid-Amerika, Europa en Azië, biedt Penske Logistics diensten op het gebied van logistiek en supply-chainmanagement aan toonaangevende bedrijven in de hele wereld. Penske Logistics levert meerwaarde via ontwerp, planning en uitvoering van transport, opslag en beheer van internationaal vrachtvervoer. Kijk op www.penske.com voor meer informatie.

----------