Politie Twente

Persberichten Politie Twente 7 mei 2009

Bromfietsster gewond na aanrijding

Oldenzaal

Een 35-jarige bromfietsster uit Oldenzaal raakte woensdag 6 mei gewond toen zij werd aangereden door een automobilist op de kruising Wieldraaierlaan / Wolbertdijk in Oldenzaal.

Woensdagmiddag 6 mei omstreeks 12.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Wieldraaierlaan / Wolbertdijk in Oldenzaal. Bleek dat een 65-jarige automobilist op de Wieldraaierlaan reed. Ter hoogte van de Wolbertdijk zag hij een van rechts komende bromfietsster, een 35-jarige Oldenzaalse, over het hoofd. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden. De vrouw werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-052673)

Scooterbestuurster gewond na aanrijding Almelo
Een 40-jarige vrouw uit Almelo raakte woensdagmorgen 6 mei gewond toen zij met haar bromscooter werd aangereden dor een automobilist.

Woensdagmorgen 6 mei omstreeks 08.30 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Sluisweg / Van Maasdijkweg in Almelo. Bleek dat een 35-jarige automobilist uit Almelo over de Van Maasdijk reed. Ter hoogte van de t-splitsing met de Sluisweg sloeg de automobilist rechtsaf. Een van links komende vrouw op een bromscooter merkte dit te laat op en raakte de auto. De vrouw kwam hierdoor ten val en raakte gewond. Ze werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (09-052572)

Automobiliste onder invloed van alcohol veroorzaakt aanrijding Enschede
Een 33-jarige automobiliste uit Enschede heeft op woensdag 6 mei onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakt.

Woensdagmiddag 6 mei omstreeks 13.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de kruising Het Riet / Het Lang in Enschede. Bleek dat een 33-jarige automobiliste uit Enschede geen voorrang heeft verleend aan een ook 33-jarige automobiliste uit Enschede, die op het Riet reed. Een aanrijding kon niet meer voorkomen worden.

Omdat het vermoeden bestond dat de automobiliste alcohol genuttigd had, werd zij voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. De ademanalyse op het bureau wees 0,65 promille uit. Tegen haar zullen de nodige processen-verbaal worden opgemaakt. (09-052723)

Huisverbod opgelegd
Haaksbergen
In Haaksbergen is een huisverbod opgelegd en is de hulpverlening voor betrokkenen opgestart.

Een 54-jarige vrouw deed op woensdag 6 mei 2009 melding van mishandeling door haar 54-jarige partner. De partner is hierop aangehouden. Voor beide vrouwen is hulpverlening opgestart.

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

(09-052978)

Overvaller aangehouden
Enschede
Een 39-jarige man uit Enschede kon direct na een mislukte overval worden aangehouden in een woning aan de Geulstraat in Enschede.

Woensdagavond 6 mei omstreeks 17.00 uur kreeg de politie melding dat een overval had plaats gevonden in een winkel aan de Rijnstraat in Enschede. De dader bedreigde met een steekwapen een caissière en wilde geld zien. Toen de caissière kon vluchten ging de dader zonder buit er vandoor. Een medewerker ging achter de dader aan en zag de dader een woning binnengaan aan de Geulstraat in Enschede. De politie zette een politiehond in om de man, een 39-jarige Enschedeër, aan te houden omdat hij veel geweld gebruikte en zich verzette tegen de aanhouding. De dader werd meegenomen naar het ziekenhuis voor behandeling van zijn verwondingen, maar wilde niet meewerken. Daar bedreigde hij de beveiligingsmedewerkers en een bezoeker in het ziekenhuis. De man is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (09-052878)