Ingezonden persbericht


Betfair onderneemt juridische stappen tegen Nederlandse Staat

LONDON, May 7/PRNewswire/ --


- Wereldleider internetkansspelen stapt naar de rechter om onwettig Nederlands monopolie aan te vechten dat ten koste gaat van deelnemers aan kansspelen; dient formele klacht in bij Europese Commissie

Betfair, een van de meest vooraanstaande internetkansspelbedrijven ter wereld, is een juridische procedure gestart tegen de Nederlandse regering die zou kunnen resulteren in een schadevergoeding van miljoenen Euros.

Betfair heeft hiertoe besloten na een brief van de Nederlandse Minister van Justitie waarin de Nederlandse banken met klem wordt verzocht niet langer betalingen te verwerken van Nederlandse klanten die willen wedden op legale kansspelwebsites. De maatregel zou de toegang blokkeren tot de diensten van Betfair en vele andere bedrijven met een licentie in het Verenigd Koninkrijk.

Mark Davies, General Manager bij Betfair, zegt:

"Dit is een wanhoopspoging van de Nederlandse regering om Nederlandse ingezetenen de toegang te blokkeren tot een bedrijf dat over alle nodige licenties beschikt en aan alle wettelijke vereisten in heel Europa voldoet. Deze actie schaadt de belangen van de Nederlandse consument en slaat de Europese principes van open en eerlijke concurrentie in de wind. Dit dient er slechts toe het eigen kansspelmonopolie van de Nederlandse regering te beschermen en de prijzen hoog te houden.

"Het is van de gekke dat Nederland als een van de mede-oprichters van de interne markt teruggrijpt op onrechtmatige praktijken die de keuzevrijheid van consumenten beperken en in strijd zijn met het EG-Verdrag.

"Het doel dat de regering voor ogen heeft met het uitsluiten van buitenlandse ondernemingen terwijl ze tegelijkertijd nationale monopolies, waaronder een grote Amerikaanse multinational, in de watten legt en op die manier een knus kartel beschermt, kan niet gehandhaafd blijven. We zullen dit aanvechten. We zullen met iedereen de strijd aanbinden die ons en onze klanten op onwettige manier verhindert zaken te doen."

Betfair heeft ook een formele klacht ingediend bij de Europese Commissie waarin zij aangeeft dat de actie van de Nederlandse regering op onwettige wijze het Nederlandse kansspelmonopolie beschermt en in strijd is met de EG-regels inzake het vrij verkeer van diensten binnen de Europese Unie.

Source: Betfair