Politie Limburg-Noord

Politie in gesprek met initiatiefnemer website www.politieroermond.nl


Datum: 7-05-2009
Tijd bericht: 09:13
Plaats: Roermond
Dit is een gezamenlijk bericht van de initiatiefnemer van de site en de politie Limburg-Noord.

De politie is woensdagmiddag 6 mei in gesprek gegaan met de initiatiefnemer van de site www.politieroermond.nl. Het ging om een open gesprek, met als doel om met elkaar van gedachten te wisselen over de achtergronden en de effecten van deze site. De site werd onlangs opgezet omdat de initiatiefnemer het gedrag van de politie in Roermond wil verbeteren. Hij stoorde zich er aan dat agenten overtredingen plegen die echt niet kunnen. Als voorbeeld geeft hij een agente die half op de stoep en half op een wegkruis een dienstauto parkeert en vervolgens in de rij gaat staan om te pinnen.

Politie staat open voor feedback
In het gesprek gaf de chef basiseenheid, Paul de Rooij, aan dat hij open staat voor deze massamediale vorm van feedback. De politie hoort namelijk graag waar het fout gaat en beter kan. Door de reacties in het forum en de vrij grote media-aandacht heeft de site een bepaalde lading gekregen. Dit initiatief is intern binnen het korps gebruikt om het voorbeeldgedrag van agenten nog eens extra onder de aandacht te brengen. Overigens benadrukt de politie dat ze in bepaalde gevallen ontheffing heeft van de reguliere verkeersregels. Dat is wettelijk bepaald. Waar van toepassing, is met de betrokken agenten hun handelswijze besproken, en is hun duidelijk gemaakt dat dit gedrag het hele korps in een negatief daglicht kan stellen.

De initiatiefnemer heeft besloten het forum op zijn site stil te leggen. De site op zichzelf blijft wel nog in de lucht. Op de homepage zal deze persverklaring worden gepubliceerd.