Ingezonden persbericht


PERSBERICHT ­ MELKWEG AMSTERDAM

MATIK The Walk & Rogerseventytwo / Disctwins Albumrelease Party

Oude Zaal · donderdag 7 mei · 23:30 uur · 8,00 + (lidm. niet verpl.)
· · ·

De vijfkoppige Amsterdamse band Matik zal op 7 mei hun titelloze debuutalbum lanceren in de Melkweg. De eerste single van het album is "Play". Van dit nummer is een remix gemaakt door niemand minder dan Bas Bron, beter bekend als de producer van De Jeugd van Tegenwoordig.

Matik won de Amsterdamse Popprijs en de Grote Prijs van Nederland, en ging er tevens vandoor met de Gouden Kabouter voor beste dance-act. Daarnaast werd het vijftal gebombardeerd tot 3FM Serious Talent en 3voor12 Single Of The Week. Matik deelde het podium met Goose, !!!, Infadels en Shit Disco en speelde op festivals als 5 Days Off, Amsterdam Dance Event, De Beschaving en Solar, naast eigen shows op de bühne van Sugar Factory, Noorderslag, Club 11, Melkweg en Paradiso.

Matik houdt niet van hokjes; de band combineert tegenpolen, harmonieus én met alle mogelijke wrijvingen. Matik smeedt nu rave, krautrock, Noorse kosmische disco, techno en hedendaagse no wave uit New York tot één geheel; haalt de scherpe randjes eraf en voegt ze elders weer toe. Het resultaat klinkt als Matik. Energiek, mysterieus, uitdagend, melancholisch, eigentijds én tijdloos.

Stadsgenoten dj's The Walk & Rogerseventytwo en Disctwins zijn uitgenodigd om de avond compleet te maken.

De single "Play" is vanaf heden te beluisteren op www.matik.hyves.nl

Voor meer informatie ga naar www.matik.nl en www.melkweg.nl Voorverkoop ook via www.beatfreax.com/ticketshop