Nieuw concept: gezonde warme maaltijden voor de kinderopvang


Lekker en Vers.nl verzorgt maaltijden voor kinderen in Nederland

KATWIJK, 20090507 -- Lekker en Vers.nl verzorgt lekkere koelverse maaltijden voor op school en de kinderopvang in Nederland. Het centrale uitgangspunt van Lekker en Vers.nl is dat ieder kind in Nederland op school of de kinderopvang kan genieten van een lekkere, verse en gezonde warme maaltijd.

De maaltijden zijn afgestemd op de diverse leeftijdscategorieën. Zo kan ieder kind, van klein tot groot, genieten van de maaltijden. Voor het bereiden van de maaltijden maakt Lekker en Vers.nl altijd gebruik van verse natuurlijke producten.

De lekkere koelverse maaltijden zijn natuurlijk de basis van Lekker en Vers.nl. Maar daar houdt het niet concept niet op. Samen met individuele opvanglocaties kijken we naar de mogelijkheden met betrekking tot de wijze van bereiden of opslag van de maaltijden, zodat we altijd een flexibele passende oplossing kunnen bieden. De maaltijden zijn makkelijk en snel te bereiden zonder verlies van essentiële vitaminen en mineralen.

Unieke oplossing voor elke locatie

Regiomanager bij uk Kinderopvang, Elzelien: "We willen de kinderen een goede, verse maaltijd bieden. Maar wel op een makkelijke en snelle manier zónder dat dit afbreuk doet aan de kwaliteit natuurlijk. Lekker en Vers.nl leek aan onze eisen te voldoen en daarom zijn we begonnen met de pilot in Almere".

De samenwerking bevalt ons zo goed dat we nu ook inventariseren wat de mogelijkheden zijn voor één van onze locaties in Haarlem".

Over Lekker en Vers.nl

Het concept Lekker en Vers.nl is ontwikkelt door de professionele keuken Eetgemak.
Half 2008 zag Lekker en Vers.nl het levenslicht. Na een periode van testen, bijschaven en de puntjes op de i zetten, is er sinds kort begonnen met het leveren van maaltijden op diverse locaties in de Randstad via landelijke distributeurs en directe leveringen. Kinderen leren door het afwisselende menu ook gerechten te eten die ze wellicht thuis niet zo snel zouden krijgen. Daarnaast wordt er wordt altijd gebruik gemaakt van verse producten van het seizoen.

Gezonde voeding heeft een positieve invloed op het gedrag en de ontwikkeling van het kind.
Lekker en Vers.nl is groot voorstander van het feit dat kinderen ook op de opvang gezamenlijk met elkaar eten. Eten is juist voor kinderen bij uitstek een sociale beleving. Daarom werkt Lekker en Vers.nl niet met kant-en-klare drievaks maaltijden, maar alleen met grotere verpakkingen die op de kinderopvang kunnen worden uitgeserveerd zoals je thuis ook zou doen.





Ingezonden persbericht