SPS en PQR bundelen krachten voor optimale dienstverlening


REEUWIJK, 20090507 -- SPS, specialist in beheer en continu?teit van ICT-omgevingen, kondigt een partnership aan met PQR. De specialist in server & storage, virtualisatie en applicatiebeschikbaarheid, signaleerde dat organisaties steeds meer behoefte hebben aan remote beheer van de bedrijfskritische ICT- infrastructuur. Dankzij deze samenwerking kan PQR zijn klanten een betere en completere dienstverlening bieden. SPS gaat de geavanceerde Business Service Management oplossing Gensys 7 inzetten voor remote support en beheer van ICT-infrastructuren van klanten van PQR.

Bas ter Heurne, sales manager bij PQR: "Wij zijn zeer verheugd met het partnership met SPS. ICT-infrastructuren worden steeds complexer en daarom is het moeilijker geworden voor organisaties om alles zelf in de lucht te houden. SPS is een zeer innovatieve organisatie en ??n van de weinigen in Nederland die niet alleen losse componenten monitort, maar alle componenten in de gehele bedrijfsketen. Hierdoor worden de bedrijfskritische processen van onze klanten gewaarborgd."

Frits Timmermans, operationeel directeur van SPS: "PQR en SPS hadden al een aantal gedeelde klanten, dus een samenwerking lag voor de hand. De klantgerichte cultuur van beide organisaties sluit prima op elkaar aan. PQR heeft een uitstekende naam opgebouwd met de verzorging van projecten, terwijl SPS juist meer continue (7x24) diensten verleent. Tevens delen wij de visie dat IT ondersteunend is aan de business. Het belangrijkste is dat medewerkers van organisaties hun werk te allen tijde kunnen blijven doen. Om dit te bereiken is proactief beheer onmisbaar."

Op 25 mei aanstaande zullen PQR en SPS gezamenlijk een webinar `Managing Business Services' houden, waarin zij onder andere een toelichting over de samenwerking zullen geven. Aanmelden hiervoor kan via www.PQR.com/events.


Over PQR
PQR is d? specialist voor professionele ICT-infrastructuren met focus op Server & Storage, Virtualisatie en Applicatiebeschikbaarheid.

PQR staat voor Eenvoud, Vrijheid en Professionaliteit. We voorzien onze klanten van innovatieve ICT-oplossingen die ervoor zorgen dat applicatiebeschikbaarheid en beheersbaarheid optimaal is. PQR beschikt over aantoonbare referenties en brede expertise op het vakgebied, getuige de vele certificeringen en hoogst haalbare partnerstatussen. PQR is HP GOLD Preferred Partner 2009, VMware Premier Partner en Gold Authorized Consultant Partner, Citrix Platinum Solution Advisor, Microsoft Gold Partner Advanced Infrastructures & Security, RES Platinum Partner, NetApp Platinum Partner, Cisco Partner, CommVault Value Added Reseller, HP ProCurve Master Partner, Platespin Platinum Partner en Websense Platinum Partner.

PQR is gevestigd in De Meern en telt inmiddels ruim 100 medewerkers. In het boekjaar 2007/2008 is een omzet geboekt van ? 80,3 miljoen en een nettowinst na belastingen van ? 5,8 miljoen. Klanten van PQR zijn actief in alle sectoren van de samenleving. Een significant deel van de omzet wordt gerealiseerd bij non-profit organisaties, de gezondheidszorg, educatie, lokale en rijksoverheid.
Voor meer informatie: www.pqr.com.

Over SPS
SPS, opgericht in 1994, is een volledig Nederlands bedrijf dat zich onderscheidt door een proactieve en bedrijfsgerichte benadering van ICT-beheer. SPS biedt totaaloplossingen waarin alle wenselijke componenten op het gebied van ICT-beheer en continu?teit aan bod komen. Dit is ontwerp, implementatie, monitoring, beheer en uitwijk in ??n. SPS ondersteunt hiermee zowel ICT-afdelingen als ICT-dienstverleners bij het veranderproces van technology provider naar service provider.

In het eigen RES-Q remote beheercentrum wordt gedurende 24 uur per dag, zeven dagen per week maximale beschikbaarheid gegarandeerd voor meer dan vijftig organisaties. Deze diensten worden altijd uitgevoerd op basis van de Gensys-oplossingen voor enterprise systems management. SPS is tevens ontwikkelaar en leverancier van deze Gensys-producten en biedt organisaties zo (totaal)oplossingen.

SPS biedt in haar moderne en beveiligde datacenter uitwijk en disaster recovery-oplossingen als managed service. Meer dan driehonderd nationale en internationale organisaties maken gebruik van de oplossingen en diensten van SPS. SPS is gespecialiseerd in serveroplossingen gebaseerd op onder andere Windows, Unix, Linux en Database systemen als SQL server, Oracle en Progress, evenals diverse backup- en storage-oplossingen van toonaangevende leveranciers. Meer informatie is te vinden op www.sps.nl.





Ingezonden persbericht