Opening Quiebus hondencentrum Betuwe


voor vrolijke viervoeters

ZOELEN, 20090507 -- Hondencentrum Betuwe is een totaal centrum op het gebied van honden: voor hondenschool en gedragstherapie onder de Quiebus licenties tot privé vakantie en dagopvang. Verder is het uniek omdat er ook advies en verkoop mogelijk is over het volgens de wetten van de natuur voeren van hond, kat en fret. Verkoop van verse vleesvoedingen is daarbij de hoofdmoot, aangezien veel gezondheidsproblemen gerelateerd kunnen zijn aan voeding.

Hondenschool

Enige jaren geleden zijn we in Harmelen, gestart met alles op het gebied van honden. De hondenschool was daar een van de snelst groeiende, omdat wij echt alleen maar trainen op basis van beloning en maatwerk via de zogenoemde "Quiebus Methode": Iedere hond is uniek en iedere baas-hond relatie. Het geheel werd te groot om nog in Harmelen te blijven doen, dus zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe geschikte locatie welke we gevonden hebben aan de Burense dijk in Zoelen. Hier kan de hondenschool weer verder van start gaan.

Cursussen

Het blijkt dat steeds meer dat mensen bewuster met hun hond omgaan, daarom bieden wij een theorieles in de cursus aan, zodat we daarin mensen belangrijke dingen kunnen vertellen: hoe communiceren honden naar elkaar en naar ons, dat is vaak een onderwerp waardoor veel mensen begrip gaan krijgen voor hun trouwe viervoeter en hun gedrag gaan begrijpen en hierop in kunnen spelen. Voor veel mensen betekent een kwispelende hond dat deze vrolijk is, maar aan de kwispel is meer te zien en ook met hun oren "vertellen" honden van alles; daar wordt allemaal op ingegaan. Het onderdeel voeding komt eventueel ook aan bod: hoe kun je het best je hond, als echte carnivoor/vleeseter, voeden. Dit alles wordt gepresenteerd met aan de hand van voorbeelden en beeldmateriaal. Ook tijdens de lessen worden waar mogelijk dingen naar voren gehaald die in de theorieles aan bod zijn gekomen.

We bieden cursussen voor puppen van 8 weken tot ongeveer 6 maanden, daarna kan men de basis cursus volgen, waarbij oefeningen uit de puppencursus weer uitgewerkt worden. In de cursussen komen dingen aan bod die tot de opvoeding horen: wandelen zonder aan de lijn te trekken, zitten en gaan liggen op commando, wachten bij een stoeprand en andere toepasbare dingen. Voor honden die wat ouder zijn of waarbij men om wat voor reden dan ook later begonnen is met de training hebben we de beginnerscursus uitgewerkt. Ook hier komen dingen als wandelen zonder te trekken, komen als de baas roept en dergelijke aan de orde, hierbij zal er meer ruimte zijn voor eigen inbreng. Verder hebben we een combicursus waarbij een combinatie gemaakt is tussen behendigheid en training: zo hebben we de tunnel, hoogtesprong en zaktunnel, maar ook vooruitsturen, wisselen kant: links of rechts naast lopen en leuke kunstjes.

Gedragstherapie en begeleiding

Ook voor probleemgedrag kunt u ons raadplegen. Wij werken uitsluitend op basis van hondvriendelijke methoden bij probleemgedragingen als: niet alleen thuis kunnen zijn, fietsers of auto's najagen, sloopgedrag, onzindelijkheid, verlatingsangst, agressie enzovoort. Daartoe maken we een afspraak zodat we in kaart kunnen brengen hoe en waarom het gedrag is ontstaan en uiteraard hoe we het gaan oplossen. U krijgt een persoonlijk uitgewerkt plan dat op uw situatie geschreven is en verdere begeleiding indien dat nodig mocht zijn.


Hondenopvang

Het blijkt dat veel mensen tijdens de vakantie ook vakantie voor de hond zoeken. Daarom hebben we op zeer beperkte schaal ook mogelijkheden voor vakantie en dagopvang. De honden draaien dan mee in ons dagelijkse ritme waarbij we iedere dag wel even lekker ergens gaan wandelen en ze de rest van de dag gewoon om ons huis en onze boomgaard rond mogen lopen.

Een totaalaanbod aan de rand van Zoelen met een eigen trainingsveld en speelweide voor de honden.


Op www.hondencentrumbetuwe.nl en www.versvoer.nl vind u verder meer informatie over ons





Ingezonden persbericht