Centric vernieuwt soft- en hardware America Today

07/05/2009 16:17

CENTRIC

's-Hertogenbosch, 6 mei 2009 - Modeketen America Today laat haar filialen in Nederland, België en Frankrijk door Centric voorzien van innovatieve instore-applicaties en nieuwe hardware. Met DynaVision full-touch in combinatie met nieuwe StoreWorld modules zoals de multi-desktop en StoreWorld IntraStore is de onderneming op de toekomst voorbereid. De partijen tekenden de overeenkomst op 24 april jl. De uitrol staat voor juli/augustus op de agenda.

Met DynaVision heeft America Today niet alleen een zeer moderne kassa-applicatie in huis, maar ook een winkelautomatiseringssysteem dat ondersteuning biedt op het gebied van de overige winkelprocessen. De kassa's van America Today worden met DynaVision full-touch via een touch-screen bediend. Een prettige manier van werken die de kans op fouten reduceert. Door voor een multi-desktop te kiezen kunnen de medewerkers van de modeketen applicaties via een webportal benaderen. Zo wordt de kassa een point-of-service in plaats van een point-of-sale.

Met StoreWorld IntraStore optimaliseert America Today de communicatie tussen het hoofdkantoor en de filialen en de filialen onderling. StoreWorld IntraStore is een op intranet gebaseerde oplossing die de informatiestromen vereenvoudigt en organiseert. Hiermee is het mogelijk een professioneel, geavanceerd en veilig internetplatform te ontwikkelen en te implementeren dat volledig aansluit op de bestaande winkelsystemen.

America Today heeft de opdracht bij Centric neergelegd vanwege de goede relatie die het bedrijf met Centric heeft. De modeketen was al Centric-klant en besteedt het project met vertrouwen uit aan haar IT-leverancier.

Over America Today

America Today is opgericht in 1989 met vestigingen in Nederland en België. Inmiddels bestaat de keten uit meer dan veertig vestigingen in Nederland, België en Frankrijk. Verdere expansie staat op het programma. De modeketen richt zich op het jongerensegment met onder andere casual kleding en jeans. De keten laat zich inspireren door de heersende studentenmode in Amerika. Naast het merk America Today verhandelt de onderneming onder meer Lee jeans, Dickies, Levi's, Converse en Björn Borg.

Over Centric Retail Solutions

Centric Retail Solutions maakt deel uit van het cluster Supply Chain Solutions van Centric IT Solutions. Dit cluster voorziet onder meer retailers, logistieke dienstverleners, (technische) groothandels en productiebedrijven van moderne ICT-oplossingen. Centric Retail Solutions biedt producten en diensten op het gebied van point-of-sale, instore automation, enterprise resource planning, selfservice, mobility, consumer kiosks, digital signage en payment point. Enkele (internationale) referenties van het cluster Supply Chain Solutions zijn Sligro, Deen Supermarkten, Spar, HEMA, Bruna, Miss Etam, Cool Cat, The Sting, Wibra, Wickes, A.S. Watson en Kingfisher.