Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

DR. JANE GOODALL BEZOEKT BURGERS' ZOO

Beroemde mensapendeskundige verzorgt Engelse lezing in Arnhems dierenpark

Op vrijdag 8 mei om 19.30 uur verzorgt de internationaal bekende mensapendeskundige Dr. Jane Goodall een Engelstalige lezing in Burgers' Zoo. Belangstellenden betalen vanaf 19.00 uur een toegangsprijs van vijftien Euro, waarbij de opbrengst ten goede komt aan de projecten van Jane Goodall Instituut Nederland als organisator van de lezing. Dr. Goodall werd met name bekend vanwege de baanbrekende ontdekkingen die zij heeft gedaan tijdens haar jarenlange onderzoek naar wilde chimpanseepopulaties in de oerwouden van Gombe in Tanzania.

Inhoud lezing
Dr. Jane Goodall zal tijdens haar lezing vertellen over haar leven met de chimpansees en de ontdekkingen die ze heeft gedaan tijdens jarenlang onderzoek in de oerwouden van Gombe in Tanzania. In haar lezing zal de inmiddels 75-jarige natuurbeschermster aan de hand van levendige anekdotes vertellen over haar leven met de chimpansees. Ook zal ze spreken over de noodzaak om de Afrikaanse mensapen en vele andere diersoorten te beschermen.

Ambassadrice voor natuurbescherming
Inmiddels heeft Dr. Goodall de stilte van het Afrikaanse oerwoud verruild voor een leven waarin ze driehonderd dagen per jaar rond de wereld reist. In haar missie richt Jane Goodall zich vooral op het aandragen van oplossingen die ten goede komen aan de relatie tussen mens, dier en milieu. Zij zal daarbij ingaan op de innovatieve 'community-centered conservation programs' van het Jane Goodall Instituut, waarbij bescherming van de chimpansees hand in hand gaat met de verbetering van de levensomstandigheden van de Afrikaanse bevolking.



Ingezonden persbericht