Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Kunstenaars en het landschap

Welkom! De Utrechtse Heuvelrug beschikt over prachtig landschap, veel bossen en een rijk en gevarieerd cultureel leven. Van 8 mei t/m 31 juli 2009 staat de Utrechtse Heuvelrug in het teken van het festival Kunstenaars en het landschap. Een inspirerende combinatie van kunst, cultuur, recreatie en natuur, bestemd voor iedereen!

Kijk op een andere manier! Trek fietsend of wandelend erop uit en laat u verrassen. Bewonder de verschillende kunstwerken, kom luisteren naar een openluchtconcert, neem deel aan een creatieve workshop in de buitenlucht of laat u inspireren door een film of lezing.

Speciale aandacht vraag ik u voor De Kunstwarande, een kunstproject van Het Kunstgilde Heuvelrug en Staatsbosbeheer. Rondom Landgoed Broekhuizen verrijzen ruim dertig kunstwerken waar kunstenaars uit de gehele gemeente samenwerken en waar een theaterspektakel plaatsvindt.

De festivallocaties zijn via toeristische fietsroutes met elkaar verbonden. Dus kom als het mogelijk is, op de fiets. Ook is er een interessant aanbod aan festivalarrangementen samengesteld.

Het festivalprogramma is een samenwerking van culturele instellingen, kunstenaars en de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Openingsavond
Vrijdag 8 mei: Openingsavond Kunstenaars en het landschap op diverse locaties in Amerongen. Om 20:00 uur is de officiële opening van het festival en de expositie `Dolce Dolente` in Galerie Il Sogno Overstraat 22 door wethouder van cultuur, Roy Pamboer.

Vanaf 21:30 uur is iedereen welkom voor een openingsfeest met live muziek in Cafe-Hotel-Restaurant Buitenlust, Burg. Jhr. H. v.d. Boschstraat 13.

Tijdens de openingsavond van het festival kunt u verschillende exposities bezoeken:

* Galerie Il sogno: landschapsschilderijen van de Italiaanse Mirca Lucato en beelden van Gesine Arps.

* In Buitenlust: schilderijen van Arris Tijsseling en foto`s van Jan Kalff.

* Bibliotheek en 30 etalages: De schildersgroep Aimee Boonstra.
* `Galerie in de Steeg` , Amerongse Kerksteeg: landschapschilderijtjes van Roeland Schweitzer
* Atelier Skulp, Overstraat: juwelen van Annette Boonzaaijer in combinatie met foto`s van Jan Kalff.

* Avondje Amerongen, waar u tussen 19:00 en 21:30 uur bij zo`n twintig ondernemers, galeries en ateliers origineel en kunstzinnig kunt winkelen.

Voor meer informatie en de laatste nieuwtjes kunt u terecht op deze pagina.

Ik wens u een inspirerend en zonnig festival!
Roy Pamboer, wethouder cultuur

* Uitgebreid programmaoverzicht

* Verkort programmaoverzicht

* Posters

Laatst gewijzigd: 23 maart 2009