Italiaanse bella vertegenwoordigt Nederland in missverkiezing

27/04/2009 12:31

Susanna Panizza Productions

Op vrijdag 8 mei 2009 zal in de Lichtfabriek te Haarlem de finale van Miss Italia Nederland plaats vinden. Een avondvullende show met 20 Nederlands-Italiaanse finalisten, Italiaans entertainment en styling verzorgd door de bekende styliste Graziella Ferraro. Het mooiste Italiaanse meisje van Nederlandse bodem zal gekroond worden, waarna zij deel zal nemen aan de internationale finale van Miss Italia nel Mondo in Jesolo (Venetië) op 27 juni. Deze finale wordt live uitgezonden door RAI Uno en RAI International en heeft dan ook wereldwijd vele miljoenen kijkers.

Gedurende de 20ste eeuw zijn vele Italianen geëmigreerd om zich in alle uithoeken van de wereld te vestigen. Met Miss Italia nel Mondo willen de Italianen hun 'verloren schatten' huiswaarts laten keren en kennis laten maken met hun Italiaanse roots. Elk jaar komen meer schoonheden vanuit alle windhoeken naar Jesolo, vorig jaar een totaal van 50 Missen.

Sinds 2008 is de Nederlandse organisatie - onder leiding van Susanna Panizza - professioneel actief voor Miss Italia Olanda. Zij wil dan ook de verkiezing in Nederland op de kaart brengen. Vorig jaar is de eerste stap gezet door een spetterende finale te organiseren. Tijdens de internationale finale in Jesolo - Venetië is een fantastisch resultaat behaald met de tweede plaats (1st runner up) voor Robin Hamersteen - Miss Italia Benelux.

Dit jaar is niet alleen een titel te winnen, maar ook een exclusief horloge uit de collectie Ebel Brasil. Daarnaast kan zij onder meer rekenen op een uniek shirt van Cavallaro Napoli. Tijdens de finale zullen de Missen topstukken van juwelenmerk Pasquale Bruni dragen en wordt de make up verzorgd door het nieuwste Italiaanse cosmeticamerk Code Make-Up. Ook zal tijdens de finale aandacht worden gegeven aan de slachtoffers van de aardbeving in Abruzzo en de mogelijkheden om te doneren.





http://www.missitalianederland.nl