Aboutaleb en Timmermans treden op als dj in Rotterdam

28/04/2009 11:46

Booij, Klusman en Van Bruggen

De 27 uur van Europa reist op 8 en 9 mei non-stop door Nederland

In de nacht van 8 op 9 mei geven burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en staatssecretaris voor Europese Zaken Frans Timmermans een speciale 'back2back' dj performance in Your Space in Rotterdam. Dit optreden vindt plaats in het kader van de 27 uur van Europa, een 27 uur durende tocht door Nederland waarin de staatssecretaris in gesprek gaat met bekende en onbekende Nederlanders over de betekenis van Europa voor Nederland.

Rotterdam

Eerder op de avond gaat burgemeester Aboutaleb, om 21.00 uur na het toneelstuk 'Gemaskerde Tijd', in gesprek met jongeren over zijn jongerenbeleid en wat Europa voor Rotterdam betekent. Daarna reist Aboutaleb, rond 22.00 uur, naar Utrecht waar hij Timmermans ontmoet bij een andere onderdeel van De 27 uur van Europa (Europese verhalen met o.a. Kader Abdollah en Manon Uphoff) om hem mee te nemen naar de Maasstad, waar zij rond 02.00 hun dj performance geven. Your Space staat dan op z'n kop met optredens van o.a. C-mon & Kypski (dj-set), Freshest Kids, Civil en Hugo + George.

De 27 uur van Europa

De 27 uur van Europa vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei: 27 uur lang, non-stop door Nederland, van dorp tot stad. Onder aanvoering van Frans Timmermans. In het kader van de jaarlijkse Europadag op 9 mei. De tocht start vrijdagavond om 23.00 uur in Amsterdam in de uitzending van Pauw & Witteman en eindigt zaterdagnacht om 02.00 in Groningen. Europa vormt het middelpunt van deze reis door Nederland. Op elke locatie staat een ander thema centraal: van klimaat en sport tot economie en identiteit, van wetenschap en cultuur tot transport en media. Timmermans speecht, debatteert, treedt op, gaat in gesprek, observeert en blogt. De bustocht doet de volgende plaatsen aan: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Middelburg, Hazeldonk, Venlo, Nijmegen, Deventer, Zeewolde, Warns, Assen en Groningen.

Sprekers

Voor De 27 uur van Europa zijn bijzondere gastsprekers en artiesten uitgenodigd. Denk hierbij aan Jos Vaessen (Stichting Vuelta 2009), Waldemar Torenstra (acteur), de pan-Europese band Mala Vita, de Europese lijsttrekkers, Martin Koolhoven (filmmaker), Vincent Icke (wetenschapper), Ronald Plasterk (minister OCW), Kader Abdollah (schrijver), Frank Westerman (journalist), Moke, Voicst, Andrew Makkinga (presentator), Leon Verdonschot (journalist), burgemeesters, Jan Smeets (Pinkpop) en vele anderen.

Frans Timmermans

De staatssecretaris is de gastheer van de 27 uur van Europa en zal op alle 12 locaties acte de presence geven. In Warns, Deventer en Venlo geeft Timmermans een key-note speech over respectievelijk Europese identiteit, de Europese economie en Europese samenwerking.

Live

De 27 uur van Europa is live te volgen op www.de27uurvaneuropa.nl.





http://www.de27uurvaneuropa.nl