Timmermans ontbijt met vrachtwagenchauffeurs in Hazeldonk

29/04/2009 11:02

Booij, Klusman en Van Bruggen

De 27 uur van Europa reist op 8 en 9 mei non-stop door Nederland

In de vroege morgen van 9 mei ontbijt staatssecretaris Timmermans met vrachtwagenchauffeurs en Peter Sierat, directeur Transport en Logistiek Nederland, in truckerscafé Joost in Hazeldonk. Het ontbijt maakt deel uit van de 27 uur van Europa, een 27 uur durende tocht door Nederland waarin de staatssecretaris in gesprek gaat met bekende en onbekende Nederlanders over de betekenis van Europa voor Nederland.

Hazeldonk

Na een lange nacht die hem dan al langs Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Middelburg heeft gebracht, ontbijt Timmermans (Europese Zaken) in een authentiek truckerscafé met chauffeurs om met hen te spreken over de concurrentie met chauffeurs uit andere Europese landen en over de voor- en nadelen van Europa voor de Nederlandse transportsector. Geen "Europafeestje" maar kritische vragen en debat. TLN-directeur Sierat schuift ook aan om namens de gehele sector Timmermans aan de tand te voelen. Het debat vindt plaats in Café Joost, Hazeldonk 6011, van 7.15 tot 8.00 uur.

Om 8.00 uur vertrekt Timmermans richting Venlo waar hij op het Valuascollege met o.a. Mister Pinkpop Jan Smeets spreekt over grensoverschrijdende samenwerking.

De 27 uur van Europa

De 27 uur van Europa vindt plaats op vrijdag 8 en zaterdag 9 mei: 27 uur lang, non-stop met gastheer Frans Timmermans door Nederland. De tocht start vrijdagavond om 23.00 uur in Amsterdam in de uitzending van Pauw & Witteman en eindigt zaterdagnacht om 2.00 uur in Groningen. Europa vormt het middelpunt van deze reis door Nederland.

Op elke locatie staat een ander thema centraal: van klimaat en sport tot economie en identiteit, van wetenschap en cultuur tot transport en media. Timmermans speecht, debatteert, treedt op, gaat in gesprek, observeert en blogt. De bustocht doet de volgende plaatsen aan: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Middelburg, Hazeldonk, Venlo, Nijmegen, Deventer, Zeewolde, Warns, Assen en Groningen. De 27 uur van Europa vindt plaats in het kader van de jaarlijkse Europadag op 9 mei.

Sprekers

Voor de 27 uur van Europa zijn bijzondere gastsprekers en artiesten uitgenodigd. Denk hierbij aan Jos Vaessen (directeur Stichting Vuelta 2009), Waldemar Torenstra (acteur), de pan-Europese band Mala Vita, de Europese lijsttrekkers, Martin Koolhoven (filmmaker), Vincent Icke (wetenschapper), André Rouvoet (minister van Jeugd en Gezin), Ronald Plasterk (minister van OCW), Kader Abdolah (schrijver), Frank Westerman (journalist), rockbands Moke en Voicst, Andrew Makkinga (presentator), Leon Verdonschot (journalist), burgemeesters, Jan Smeets (directeur Pinkpop) en vele anderen.

Frans Timmermans

De staatssecretaris is gastheer van de 27 uur van Europa. Hij zal op alle 12 locaties acte de presence geven. In Warns, Deventer en Venlo geeft Timmermans een keynote speech over respectievelijk Europese identiteit, de Europese economie en Europese samenwerking.

Live

De 27 uur van Europa is live te volgen op www.de27uurvaneuropa.nl.





http://www.de27uurvaneuropa.nl