Gemeente Noordenveld

afslag Peizermade en Peize-Noord

Werkzaamheden tussen afslag Peizermade en Peize-Noord

Gepubliceerd op: 04 mei 2009

Van vrijdagochtend 8 mei om 6:00 uur tot donderdagochtend 21 mei om 06.00 uur is de N372 tussen de afslag Peizermade en Peize-Noord in beide richtingen afgesloten. Er worden diverse werkzaamheden verricht om de doorstroom van het verkeer te verbeteren. Er komt onder meer een aparte busbaan, die moet zorgen voor een snellere busverbinding tussen Groningen en Assen. Het wegvak krijgt een nieuwe deklaag en wordt het voorzien van nieuwe wegmarkering. Bovendien is na deze periode het ecoduct over het riviertje De Gouwe af, waardoor flora en fauna zich onder de brug door kan verplaatsen.
De afsluiting van de N372 duurt in principe tot 21 mei 2009. De weg wordt afgesloten vanaf de afslag Peizermade, afgezonderd van bestemmingsverkeer voor inwoners van Peizermade die hierdoor hun huis kunnen bereiken.

Voor OV-reizigers

Gedurende de afsluitingsperiode rijden de lijnen 82 en 317 niet via Peize, maar vanaf Roden naar Groningen v.v. Voor reizigers van en naar Peize zal een pendeldienst ingezet worden. Reizigers dienen rekening te houden met een langere reistijd die kan variëren van 10 tot 30 minuten.
Weersomstandigheden kunnen de duur van de uitvoering van het werk beïnvloeden. Mocht het nodig zijn om te verlengen dan wordt dit met borden aangegeven. Ook na de afsluiting kunnen passanten nog enig oponthoud verwachten vanwege de afronding van de werkzaamheden.