Gemeente Goes

Eerste expositie Kunstbak

Op vrijdag 8 mei as. om 11.30 uur zal wethouder Cultuur, Sophie van ât Westeinde, de Kunstbak aan de Vlasmarkt in gebruik geven.

De eerste Goese kunstenaar die zich aanmeldde om zijn werk te exposeren is Cor van Gils. Van Gils werkt vaak in serievorm. Hij fotografeert veel en maakt assemblages uit afval. De invulling van de kunstbak is samengesteld uit strandvondsten en vormt een kleurrijk contrast met de natuurstenen bak.

In het kader van Masterplan Binnenstad is vorig jaar op de Vlasmarkt een zogenaamde kunstbak geplaatst. Het betreft een bak uitgevoerd in natuursteen met bovenop een glasplaat.
Met het project Kunst aan de BAK! wordt op een opvallende wijze kunst en cultuur onder de aandacht van het publiek gebracht. Goese kunstenaars zijn gevraagd om een plan hiervoor in te dienen. De kunstbak kan worden beschouwd als een soort expositieruimte/vrije galerie die gedurende een projectperiode van vier maanden beschikbaar wordt gesteld.

Het is de bedoeling dat na vier maanden de kunstbak opnieuw wordt ingevuld door een kunstenaar. Inmiddels hebben drie andere gegadigden zich hiervoor aangemeld. Ook andere exposanten kunnen zich laten plaatsen op de lijst van geïnteresseerden, mits er een relatie is met kunst en cultuur.