Gemeente Noordenveld

voor Veenhuizen

Nieuwe brandweerauto voor Veenhuizen

Gepubliceerd op: 07 mei 2009

De brandweer van Veenhuizen ontvangt op vrijdag 8 mei 2009 een nieuwe brandweerauto. Tegen 16.00 uur neemt burgemeester J.H. van der Laan de sleutels van de wagen in ontvangst bij de brandweerkazerne aan de Oude Gracht 8 in Veenhuizen. Hij krijgt de sleutels van de heer A. Wieling van de firma HDS, die de opbouw van de auto heeft gemaakt. De burgemeester geeft de sleutels vervolgens door aan brandweercommandant J.R. de Vries van het brandweerkorps Noordenveld, die op zijn beurt de sleutels overhandigt aan de heer H. Vasbinder, postchef van de brandweer Veenhuizen.
Na een Europese aanbesteding is deze nieuwe tankautospuit gebouwd door MAN, die de opbouw uitbesteedde aan HDS uit Hoogeveen. De nieuwe brandweerauto heeft EUR 260.000,00 gekost en vervangt de tankautospuit uit 1984. Ondanks de goede zorgen van de vrijwililgers van de brandweer Veenhuizen was deze wagen hard aan vervanging toe. De oude wagen gaat na de zomer naar Dolsk, een van de Poolse partnergemeenten van Noordenveld.
Naast de nieuwe tankautospuit krijgt de post Veenhuizen binnenkort ook de beschikking over de tankautospuit van de post Peize. Deze wagen gaat in Veenhuizen dienst doen als tweede voertuig, omdat voor de penitentiaire inrichtingen van Veenhuizen extra pompcapaciteit nodig is. De post Peize ontvangt binnenkort een nieuwe tankautospuit. Tijdens de overdracht van de nieuwe tankautospuit is ook de oude AA Ford van de brandweer Veenhuizen aanwezig. Deze brandweerauto uit 1931 heeft tot de jaren '50 van de vorige eeuw dienst gedaan. Sinds de jaren '80 stond hij in het Gevangenismuseum, maar de laatste jaren is er door enkele enthousiaste vrijwilligers van de brandweer druk aan gewerkt om de wagen volledig te restaureren.